Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Kérdés a kikötővel kapcsolatba...

Kérdés a kikötővel kapcsolatban. (? )

Figyelt kérdés

Sziasztok!:)

Egy kérdésem lenne a kikötővel kapcsolatban. Nem szoktam vele lovagolni, nem éreztem szükségét, szépen elengedetten szokott menni a lovam olyan fél óra bemelegítés után. Ma viszont tettem rá kikötőt, eléggé laza volt, amikor a legyek zavarták könnyedén felcsapta az égig a fejét, így mégis sokkal gyorssabban letette a fejét. Lehet ciki, de nem igazán értem, hogy ha ennyira lazán volt a kikötő miért tette le sokkal gyorsabban a fejét?

2012. aug. 21. 23:05
 1/4 anonim ***** válasza:
44%
Azért mert akármennyire is laza, az íven vezeti és ahogy felrántja a fejét , belehúz a szájszegletébe és visszakényszeríti .Ezekkel a segédszárakkal az a gond , hogy amíg rajta "jól" támaszkodik a ló és örül a lovas , hogy kerek nyakkal megy , de amikor leveszed róla, felmegy csillagvizsgálóba és sokkal feszesebb lesz ,mint volt. Tényleg csak futószárazáshoz való.
2012. aug. 22. 07:08
 2/4 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk meg amolyan van, de minek a dolog. Laza meg lóg, és csak azért teszi le jobban a fejét, mert " tudja", hogy rajta van. Szerintem ilyen lelki ráhatása van a laza lekötésnek.
2012. aug. 22. 16:05
 3/4 anonim ***** válasza:
92%

A kikötővel nem te éred el, hogy támaszkodjon, és igazából ez csak hamis keretet ad.

Szóval nem dolgozol meg érte, meg igazából nem feltétlen, hogy támaszkodik, csak kerek nyakkal megy.

Ismertem lovat, akit úgy tönkretettek, hogy ráültek, és már a szügyénél volt a feje, gyönyörű, kerek volt a nyaka, mégsem támaszkodott.

Itt is ez a helyzet. Az én lovamon lóg a kikötő, de beadja a fejét nagyon.

2012. aug. 22. 18:48
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Csak kíváncsi voltam, nem szeretném ezentúl sem használni...

De nem tette le a fejét attól, hogy rajta volt a kikötő. Ugyan úgy hajlítgatni kellett, játszani a szárral stb.

2012. aug. 22. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!