Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért nem lehet egyik másik...

Miért nem lehet egyik másik városrészben lovam?

Figyelt kérdés

Mármint elméletileg egy olyan városrészben élek,amelyben csirkénél nagyobb állatot nem lehetne tartani. /Kivétel persze kutya,macska,egyéb háziállatok/

Miért van ez így? És nincs rá esetleg valamien engedély szerűség?

2012. aug. 12. 10:49
 1/7 x) ***** válasza:
95%
Mivel nem tudom hol élsz én is csak találgatni tudok jórészt. Gondolom elég sok ember él egy helyen, városokban így van ez. Tehát gondolom közegészségügyileg nem a legjobb. A legtöbb embert zavarná például a trágya, amit ugye nem lehet minden nap elszállítani, valahol tartani kell. Meg egy nagyobb város nem feltétlenül ideális környezet egy lónak.
2012. aug. 12. 11:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert "zavarja" őket a szag ez a hivatalos duma. Az oké, hogy egy nagyobb terjedelmű városban nem lehet nagyon állatot tartani, de azzal nekem is tele a tököm , hogy megmondják mit csinálhatsz a SAJÁT területeden(amiért megdolgozol) egy kis településen/városban. ,Elég szomorú, hogy van egy adott terület ahol mindig is állattartásból, földművelésből éltek az emberek.Erre beteszi a lábát valami köcsög pénzhuszár és a szántókra társasházakat, lakóparkot épít és megöli/tönkreteszi az ott élő emberek megélhetését.Beköltözik a sok gyökér azt máris megy a jelentgetés , hogy büdös a csirke, nyúl , ló stb(ami mellesleg már évek óta ott van) . Aki nem szereti ezeket a dolgokat az mi az anyjáért nem húz el egy betondzsungelbe (?)ahol van 2 ablak azt cső.Engedélyt sajnos nem adnak könnyen, mert csak ahhoz van az embernek joga , hogy nyírja a füvet a nagy kertben amit egyébként tudna sok egyéb más hasznos dologra használni (pl állattartás) ha ezt nem akadályoznák meg.
2012. aug. 12. 12:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Hm... hát igen,ez egy rohadt nagy igazság!!! Épp ez, ha ez az én telkem,akkor az enyém,és azt csinálok vele amit akarok!!!!!
2012. aug. 12. 14:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Az ellen lehet tenni, hogyha valaki odaköltözik és elkezd reklamálni a lóra vagy akármire. Egyszerűen csak annyit kell mondani, hogy mi volt előbb? Az új lakó vagy a ló. Persze ehhez olyan normális önkormányzat is kell ami azt mondja, hogy tényleg, a ló. Tehát tudta, hogy hova költözik. Nálunk is bepróbálkoztak a lovak miatt. Többször is. Egyszer kijöttek ellenőrizni. A jegyzőkönyvben agyon vagyunk fényezve, hogy milyen jól tartjuk a lovakat. Utána megmondták, hogy többet ilyennel ne merjen vádaskodni. Én meg azt szoktam mondani, hogy vihetik a lovakat, ha a városba az enyémek lesznek a legrosszabbul tartva.
2012. aug. 12. 15:32
 5/7 anonim ***** válasza:
56%

Pontosan magadnak köszönheted, hogy nem tarthatsz lovat, ezt bizonyítottad ezzel a hozzállással is. Látni kéne ugyanis az összefüggéseket, minden engedélyt és szabályt azért találtak ki eredetileg, mert az emberek önszántukból nem hajlandóak figyelni a másikra, figyelni a biztonságra. Azért kell engedélyeztetni pl egy gázbekötést, és minden mást, hogy egyesek ne képzeljék azt, bármit összegányolhatnak, aminek persze baleset a vége. Ugyanez van a lótartással is, pontosan az emberek harcolták ki, hogy ne legyen rájuk bízva hol tarthatnak lovat, mert nem elég érettek a feladathoz. És a hatóság meg nem fog szórakozni, nem egy egyedül békésen? Akkor tilos és nincs vele probléma.

Egyébként lehet rá engedélyt kérni.

2012. aug. 12. 16:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Létezik olyan, hogy Településrendezési Terv. Ilyen minden településnek van, de főképp a városoknál játszik nagy szerepet, illetve a teleüléseknek is lehet külön Állattartási rendelete, hogy hol milyen állatot lehet tartani.

Én egy 26 ezer lakosú városban lakom. Itt a rendelet azt mondja, hogy lovat, marhát, nagyobb számú, sertést, juhot, kecskét csak a FALUSIAS jellegű területeken lehet tartani.

Belvárosban még a kutyák száma is limitálva van, kertvárosias területen meg nincs akkora telek, hogy a ló úgy elférjen, ahogy annak kell (sőt inkább lovak, mert ugye nem tartjuk egyedül).

Kisebb településeken falvakban megint más egy kicsit, ott érdemes a jegyzővel megvitatni az ilyen dolgokat, a szomszédokkal meg nem árt jóban lenni.

2012. aug. 12. 18:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Erre létezik valami jogszabály, hogy mely városrészekben milyen állatot lehet tartani, amit persze a gyakorlatban nem mindenki (értsd: a sötét bőrű kisebbség) tart be. Hogy lehet-e rá engedélyt kérni, az szerintem településenként változik: menj be az önkormányzatra és kérdezd meg.
2012. aug. 13. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!