Egy ilyen csikót milyen zablával érdemes lovagolni?
Figyelt kérdés
4 éves, makacs, erős szájú. Két karikás csikózablával van most. Belovaglás alatt áll.2012. aug. 10. 13:00
1/8 anonim válasza:
egy ló sem születik erős szájúnak
2/8 anonim válasza:
Én rendes csikózablával lovagolom a csikókat. Nem lesz születésétől fogva makacs, maximum makacsabb típus, amit lehet orvosolni.
3/8 anonim válasza:
Egy lónak alapból nem erős a szája. Egy sima vagy kétszertört csikózablával el kell mennie, a többi meg idomítás kérdése. Ne rontsátok el, hogy erősebb zablát tesztek be neki. Idő, türelem és szakértelem kell egy ló belovaglásához és nem egy erős zabla, hogy megtörd.
4/8 Szonjus válasza:
Csak egyetérteni lehet, az előttem szólókkal. Ha egy ló kemény szájú az a lovas/lovasai hibája és azzal, hogy keményebb zablát raksz a szájába, csak rontasz a helyzeten.
5/8 anonim válasza:
Erős szájú lovat mindíg a lehető legpuhább zablával lovaglunk, hogy ne rontsuk (helyesbben szólva rontástok) tovább.
6/8 Rebce válasza:
Ha belovaglás alatt áll, akkor még nem igazán tudja hova tenni a zablát, persze, hogy nem támaszkodik rá. Viszont minél erőseb zablát teszel egy csikó szájéba, annál jobban ellen fog állni. Egyszerű csikózablával és sok türelemmel lovagoljátok, rengeteg előrehajtó segítséggel, hogy megtalálja a támaszt a zablán. Persze ehhez nagyon nyugodt kezek kellenek, hogy megtanuljon bízni a lovasban és bele merjen támaszkodni a kezébe.
7/8 anonim válasza:
Nagyszerű. Szerencsétlen négy évesnek nincs is másra szüksége, mint helyből egy kétkarikás csikózablára. Ugye azt tudtátok, mikor beletettétek a szájába, hogy feszítő hatású?
Nyugodtan cseréljétek csak le azt a két karikás vackot, és térjetek vissza a sima csikózablához. Belovaglás és idomítás kérdése, hogy milyen lesz a szája, mert mint előttem írták, egy ló sem születik erős szájúnak.
8/8 A kérdező kommentje:
Nem az én lovam. Nem is én lovagolom, semmi közöm nincs hozzá. Barátnőmé. Ő kérte, hogy tegyem fel a kérdést.De nem mind a két karikába van a kantárszár belecsattolva.
2012. aug. 11. 08:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!