Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Várjak még vagy megpróbálhatom...

Várjak még vagy megpróbálhatom? (többi lent)

Figyelt kérdés
3 hónapja lovagolok aktívan ügetés és a vágta is elég jól megy az alapokat már 1 éve tudtam csinálni és azért most kezdtem el komolyabban mert nyáron több időm van és szeretnék megtanulni ugratni is de nem tudom hogy-hogy csináljam,függ attól hogy mióta lovagolok ? 14/L
2012. aug. 7. 14:11
 1/10 anonim ***** válasza:
ez nem attól függ h mióta lovagolsz, ha egy éve ülsz nyeregben és már tudsz mindent és nem esel le akkor az jó, viszont ha mondjuk évek óta lovagolsz és még mindig nem tudsz ügetni akkor nem is fogsz tudni, egyébként aki elkezd ugratni, nem a legnagyobb akadállyal kezdni, hanem egyszerű rudakat raknak földre, aztán lassan emelik a szintet
2012. aug. 7. 14:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ugratni csak edzővel/oktatóval kezdj el. HA biztosan ülsz a nyeregben mind3 jármódban és kengyel nélkül is megy a dolog, akkor meg lehet próbálni, pl cavalettit, kisebb gimnasztikai sorokat.

Jó ha van aki videózzon fotózzon, mert akkor vissza tudod magad nézni és láthatod hol vannak a hibáid. De mondom csak edzővel és biztos lovastudás mellett kezd el. Ez nincs időhöz kötve, csak tőled függ.

2012. aug. 7. 14:29
 3/10 anonim ***** válasza:
Figyu ismerek olyan embert, aki 4 hónapja lovagol, a 2. hónapbam kezdte a vágtát, láttam a videót pattog a lovon, és ugrat 30-40centiket.. Off: Én nagyon szeretnék ugratni! igaz, csak 1 éve lovagolok, vágtázom is, nem pattogok, de nagyon szeretném kipróbálni. Járóiskoláztam is sokat, dehat..
2012. aug. 7. 19:02
 4/10 A kérdező kommentje:
olyat szoktam csinálni hogy farudat rakok le a földre és azon megyek át , de akkor majd szerzek egy oktatót is és köszönök a válaszokat
2012. aug. 8. 12:36
 5/10 anonim ***** válasza:
Ja hogy neked otthon saját lovad van?
2012. aug. 8. 14:03
 6/10 anonim ***** válasza:
meg ne próbáld!
2012. aug. 8. 22:41
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem függ, hogy mióta lovagolsz, hanem az ügyességedből, és a mozgásodból. Ha jól vettem ki, otthon tartod a lovad, ugye? Ez nekem is így volt, de hozzánk amikor valami újat tanulok, kihívnak egy profi szakértőt, aki tanít. Szerintem ezt nálatok is így kéne, nehogy valami bajod legyen, mert tudod, bármi megtörténhet!
2012. aug. 9. 08:52
 8/10 A kérdező kommentje:

igen, itthon saját lovam van de ez miért lényeg?

akkor megfogadom a többség tanácsát és edzőt keresek

2012. aug. 10. 10:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem lényeg, nem mondtam hogy lenyeg. Csak az, hogy nem nagyon hallottam olyanról hogy valakinek van otthon lova, és nem tud lovagolni, és otthon minden segítség nélkül kezdte el. De ez most nem lényeg, nem bántás :) Csak még nem találkoztam ilyennel. Szerintem hívj házhoz edzőt! :)
2012. aug. 10. 13:36
 10/10 anonim ***** válasza:
Ja bocsi most látom hogy már egy éve tudtad az alapokat. De sztem jobb, ha van aki kijavîtson, hiszem ebből tanulsz :)
2012. aug. 10. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!