Miért akar a kanca ráugrani a csődöröre vagy megtámadni?
Van egy 4 éves angol telivér csődöröm
a szomszéd tlken szoktam vele lovagolni de mivel a tulaj megengedte másnak is ezért egy kb 6 éves lipicaival is lovagol valaki
sajnos pont akkor tudok kimenni amikor ő....
Elòször nem csinál semmit a kanca amíg csak bevezetem a karàmba de ha felűlök a lovamra a KANCA... elkezd a lovamra hátulról ugrálni...meg előtte két lábra állni...a lovaglója meg felakar jelenteni mert miattam esik le a lórol...
Én egyszer se estem le mert jobban birok lovagolni
azért furcsa ez mert a lovam más kancákhoz odamegy de ehhez nem.lehet nem tudja hogy kanca?
És miért ugrál rá a kanca?
De ha nem vagyok ott a lovammal az akkor se a legnyugodtabb akkor is dobta már le de csak engem és Àrnyékot okol...
Szerintem a kanca nagyon domináns. Az én lovam is ilyen, sajnos elég extrém módon. Barátnőm heréltjét akivel együtt tartom nem bántja mert jól össze vannak szokva de idegen lovakkal ő is ilyen (bár inkább rúg meg csipked). Keresztapám lovait meg azért nem bántja mert úgymond idegen neki a hely, tudja hogy nem az otthona (bár szinte egész nyáron kint vagyunk). Lovaglásnál meg távolságot kell tartani, ennyi.
Ha a lány jobbra megy akkor ti mentek balra. Beszéld meg vele is hogy nem a te hibád, de találhattok valami megoldást hogy senki ne sérüljön meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!