Ez hogy lehet? Genetika ez is?
Figyelt kérdés
Adott két ló. Testvérek apáról anyáról. Vezettem mindkét ló növekedését hónapról hónapra. És azt vettem észre, hogy az egyik ló 5 cm-el alacsonyabb volt 2 hónaposan a testvérénél. Viszont ez a fiatalabb csikó magasabbra nőtt.2012. júl. 30. 11:51
1/5 anonim válasza:
Igen, ez lehet genetikai ok miatt is, de a méret nagy mértékben függ a táp fajtájától, minőségétől, mennyiségétől, stb.
2/5 anonim válasza:
Gondolom ha együtt nevelkedtek, ugyanolyan minőségű és mennyiségű takarmányt kaptak.
Ez abszolút genetika, a lovamnak két vértestvére van, és egyikük sem pontosan ugyanolyan magas (:
3/5 anonim válasza:
Hogy nevelkedhettek volna együtt? Igen ritka, hogy egyszerre 2 csikó születik, az pedig még ritkább, hogy mind a kettő fel is nő. Egyébként is külön kiemelte a kérdező, hogy az egyik idősebb. Így a takarmány eloszlása máris változhat a különböző növekedési periódusokban.
4/5 anonim válasza:
Figyelmetlen voltam tényleg, elnézést. :)
5/5 anonim válasza:
Még ha ikertestvérek lennének, sem lennének pontosan egyforma magasak mindig. Sőt még az is lehet, hogy kifejletten sem lesznek egyforma nagyságúak. Már eleve az anyjukban el fogja nyomni az egyik a másikat, így születésük után alapból különbségekkel indulnak.
Itt azt tudnám elképzelni, hogy az idősebbik csikó volt a kanca első csikója (előhasi csikó). Az első csikó általában kisebbre nő. Embereknél is megfigyelhető, hogy a fiatalabbik testvér magasabbra nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!