Mit csináljak, hogy jó lábra vágtázzon?
Figyelt kérdés
A lovam, mikor futtatom a körkarámban (nem lovaglok még rajta) bal kézen egyszerűen nem akar helyes lábra vágtázni! Mit tehetnék, hogy jó lábra ugorjon be?2012. júl. 29. 10:21
1/8 anonim válasza:
mikor velem is ez volt, én megállítottam akárhányszor rossz lábra ugrott be, és ha véletlenül jó lábra ugrott be, akkor megdicsértem, így rájött, hogy körön melyik lábra vágtázzon
2/8 A kérdező kommentje:
Csak az a baj, hogy 100-ból max 1x ugrik be jó lábra... Az edzés első fele szépen elmegy, aztán már mást nem is bírok csinálni, mert a sok próbálkozástól teljesen kifárad...
2012. júl. 29. 10:56
3/8 anonim válasza:
Ugyanez volt a probléma egy ismerősöm lovával, csak ő nyereg alatt sem tudta beugratni. Hívtak állatorvost és kiderült hogy valami nem oké a bal vállával és azért nem ugrik be. Ha a te lovad sem ugrik be nyereg alatt sem, lehet hogy hasonló jellegű a probléma...
4/8 anonim válasza:
vagy nem szokta meg, hogy mind a két lábra vágtázzon
5/8 anonim válasza:
Ha futószár és minden lekötés nélkül csak hajtod egy ostorral nem biztos , hogy jó lábra fog beugrani.Jó lenne tudni , hány éves a ló. Mert ha fiatal , akkor futószáron kéne megtanítani neki úgy , hogy enyhén le van kötve.Ahhoz , hogy tudjon jól vágtázni, elengedhetetlen , hogy tökéletes legyen az ügetése. Ha elég ütemes , csak akkor lehet tanítani a vágtát.Szóval a nagy kérdés az , hogy csikóról vagy egy idősebb lóról van -e szó.
6/8 anonim válasza:
Én futószáron úgy tanítottam meg a lovamnak a helyes vágtát, hogy amikor rossz lábra ugrott be akkor megrántottam a futószárat befelé, hogy kiessen az egyensúlyából, majd felvettem ügetésbe és újbóli beugratás közben egy kicsit befelé húztam a futószárat. Ha rossz lábra vágtázik mindig azonnal állítsd meg.
7/8 A kérdező kommentje:
4 éves lesz, még nincs belovagolva.
2012. júl. 29. 22:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!