Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Nem veszi be a zablát, mit...

Nem veszi be a zablát, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A lovam állandóan "szórakozik" velem. A tanyán rendeztünk egy háziversenyt, és majdnem lekéstem ugyanis a lovam nem volt hajlandó engedni a zablát. Rendesen a nyelve alá nyúlok de csak csipkedni akar. Mindenkivel ezt csinálja, nem hiszem, mi csinálnánk valamit rosszul. Mással is előfordult már? Mit tegyek?
2012. júl. 28. 15:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Esetleg nedvesítsd meg, és szórjál rá cukrot, ha a lovad szereti.
2012. júl. 28. 15:50
 2/15 anonim válasza:
Kend be mézzel vagy bármivel amit a lovad szeret.Úgy is csinálhatod h bekened mézzel majd beleforgatod zabba és majd azt hiszi h valamilyen csemege hátha beveszi
2012. júl. 28. 15:58
 3/15 A kérdező kommentje:
Cukrot nem adhatok neki. Egyébként nem rossz ötletek. Valami mást még esetleg?
2012. júl. 28. 16:00
 4/15 anonim ***** válasza:
Oldalt be kell nyúlni a szájához és kifogja nyitni, akkor bele tudod tenni a zablát. Mi így csináltuk zablaproblémás lovaknál.
2012. júl. 28. 16:13
 5/15 anonim ***** válasza:
Csatold ki az egyik oldalt a zablát rakd rá a kantárt és így rakd be én így szoktam a problémás lovakat.
2012. júl. 28. 16:39
 6/15 anonim ***** válasza:
67%
kétoldalt hátul, ahol már nincs fog, oda nyúlj be, nekem így tanították, ne kend össze a zablát mézzel, mert felesleges!!!
2012. júl. 28. 16:43
 7/15 anonim ***** válasza:
ha csípni próbál vágd fejbe, a méz is hatásos lehet a zablára
2012. júl. 28. 16:46
 8/15 anonim ***** válasza:
fogd meg rendesen a fejét, nyúlj be ott ahol nincs foga és határozottan rakd be a szájába! (persze nem durván) Legyél kicsit erőszakosabb, ne hagyd hogy azt csinálja veled amit akar mert csak annál roszabb lesz.
2012. júl. 28. 18:31
 9/15 x) ***** válasza:

Annyi a baj hogy nem tisztel. Ez szerintem nem csak a kantározásban mutatkozhat meg. És szerintem te sem tiszteled amíg trükkökkel akarod rávenni hogy vegye be a zablát. Ez egy mélyebb dolog és az alapoktól kezdve kéne kezelni a helyzetet. Olyannak kell lennie a kapcsolatotoknak hogy tudja, nem fogod bántani attól hogy most éppen lovaglás következik. Hogy az nem rossz dolog.

Ha erre nincs időd akkor kikötöd hogy ne tudjon kihátrálni, átfogod a fejét a füle mögött, szinte az öledben tartod a fejét, 2 oldalról megfogod a zabla 2 végét és belehúzod a szájába a zablát. (ennél jobban nem tudom elmagyarázni). Talán így is meg tudod értetni vele hogy te vagy a vezető.

2012. júl. 28. 19:13
 10/15 A kérdező kommentje:
Nem tiszteljük egymást? Egy farmon lakok, több száz állattal együtt. Nem ő az első lovam, az eddigiek nem csinálták ezt sosem. Már 1 éve együtt vagyok Misszivel (lovam). Mostanában csinálja ezt csak, eddig még úgy ahogy sikerült. A többi lóval akik nálunk vannak bértartásban is engedelmeskednek. 16 éves lány vagyok. 4-5 évesen kezdtem lovagolni és gondozni az állatokat.
2012. júl. 28. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!