Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Box meg figyelése kamerával?

Box meg figyelése kamerával?

Figyelt kérdés

Erdős helyen lakunk lónak megfelelő, de van bennem egy pici "félek valaki ellopja" érzés, és kitaláltam hogy a box bejáratához tennék egy kamerát.A másik hogy attól is félek ha meg vesszük a lovat és idegen lesz neki az új hely hogy kárt tesz magában így arra gondoltam hogy az első pár napban ott lennék vele hogy engem is szokjon, de tennék belülre is kamerát csak félő hogy le rúgja.

Te hogy oldanád meg, jó ötlet a kamera?

2012. júl. 27. 09:28
 1/6 anonim ***** válasza:
ha van sütése a lónak, papírjai, meg esetleg chip akkor baj nem lehet
2012. júl. 27. 09:46
 2/6 anonim ***** válasza:
25e-ért lehet kapni megfigyelőrendszereket legalábbis én is szerettem volna,de akkoriban nem volt annyim.
2012. júl. 27. 11:19
 3/6 anonim ***** válasza:
legalábbis után lemaradt környékünkön
2012. júl. 27. 11:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Én azt mondom, jobb a biztonság, inkább egy kamerára ruházz be mint utána egy... új barátra. :(

Két kamerát szereltetnék föl, egyet ténylegesen a boksz bejáratához, hogy rálehessen látni a bokszajtóra, egyet pedig a bokszon belülre a mennyezetre (onnan kizárt, hogy lerúgja), valamelyik sarokba, hogy az egész boksz látható legyen. Baj nem lesz belőle, csakis hasznodra válhat!

Ha csak nem egy vad musztángot veszel aki még életében nem volt bezárva, akkor nem kell aggódnod, nem valószínű, hogy kárt fog tenni magában, sőt, épp az ellenkezője, az első napokban inkább az várható, hogy visszahúzódó lesz idegen helyen. De természetesen tölts vele minél több időt, az minden lónak jó, és az első néhány napban/hétben még ne ülj rá, előbb had szokja meg az új otthonát! :)

2012. júl. 27. 12:25
 5/6 x) ***** válasza:

Én meg ellentmondanék. Ha valami amatőr cigánybanda bemegy és elviszik a lovat aztán a putriudvaron szaladgálhat akkor teljesen mindegy van-e bent kamera, sütés / chip alapján is meg lehet találni. Ha viszont profi lótolvajok lopják el akkor 2 napon belül már kint van az országból és mindegy hogy látod-e az arcát vagy nem, a lovad nem lesz meg.

A másik pedig hogy kevés az olyan idióta amelyik nem néz körbe előtte hogy van-e kutya, őrzik-e, van-e kamera. Aztán ha látja hogy van akkor bemegy símaszkban és pápá lovacska. Nem egyszer vizsgáltak már meg minket a "napbarnítottak" ilyen szempontból. De végül is az amatőröket jó esetben elijeszti egy egyszerű kamera is.

A ló meg az első pár napban tényleg visszahúzódó lesz, nem fog magában kárt tenni. Én azt is fölöslegesnek tartom hogy 24 órában vigyázzál rá, kell neki egy kis magány hogy megszokja a helyet, hogy jól körül tudjon nézni, hogy szokja a hangokat, a szagokat. Meg egy őrjöngő tulajdonképpen ismeretlen lóval egyébként sem tudsz mit csinálni. Ha megijed, ki akar törni nem sokat tehetsz. De ha az neked megnyugvást okoz akkor maradhatsz vele.

2012. júl. 27. 14:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Hülyeségnek tartom. A kamerával mit kezdesz, végignézed utána, hogy elviszik a lovad? A rendőrségben ne nagyon bízz, nem találnak ők meg semmit... Ha annyira védekezni akarsz, akkor inkább riasztó rendszerbe fektess be, aktívan riaszt, akár a telefonra is küld sms-t stb. Sokkal értelmesebb megoldás, mint a kmaera, csak arra vigyázz, hogy manapság már a risztókat is el kell rejteni és védeni, nehogy szétberheljék.
2012. júl. 27. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!