Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mennyi időbe telt, míg megtanu...

Mennyi időbe telt, míg megtanultál lovagolni?

Figyelt kérdés
Lassan 4 hónapja hogy járok lovagolni, minden héten 1 alkalommal (ebből voltak kimaradások).Még mindig futószáron tanulom az ügetés és úgy érzem mintha lassan fejlődnék. Neked mennyi időbe telt míg megtanultál "magadtól" lovagolni?
2012. júl. 23. 08:24
1 2 3 4
 11/37 x) ***** válasza:

Révén hogy jórészt keresztapámnál nőttem föl aki 20 éve lovakkal foglalkozik elég gyorsan ment. :) Persze minden nap lovagoltunk. Nem emlékszem pontosan mennyi idő volt, fél év talán mire biztos lett a lovastudásom. Egyébként rengeteget mentünk terepre, tanított természetes lókiképzést, istállómunkát is nekem kellett csinálni. Szerintem ő egy fokkal jobban élvezte :D

A fejlődésed miatt meg ne aggódj. Nem az a lényeg hogy milyen gyorsan fejlődsz mert az lehet átmeneti is, arra törekedj hogy biztos legyen a tudásod. :)

2012. júl. 23. 11:48
 12/37 Ilyent ***** válasza:

Nem az a lényeg hogy milyen gyorsan fejlődsz mert az lehet átmeneti is, arra törekedj hogy biztos legyen a tudásod. :)

Ahhoz minek a ló

Tudás max könyvből.

Ezt nem értitek meg

Nem tudni akarnak hanem lovagolni.

2012. júl. 23. 11:56
 13/37 anonim ***** válasza:
Tudnál érthetően beszélni?
2012. júl. 23. 12:03
 14/37 Ilyent ***** válasza:

Ti mindent megakartok az emberrel tanítani de minek?

Pl Egy villanykapcsoló cserér nem kell betanulni az egész villanyszerelést.

Ti loval ezt elvárjátok

2012. júl. 23. 12:09
 15/37 anonim ***** válasza:
Amúgy Te lovas vagy, ilyent?
2012. júl. 23. 12:23
 16/37 x) ***** válasza:
Tudod kedves Ilyent, ha megtanulsz lovagolni akkor TUDSZ lovagolni. Tehát az hogy te lovagolsz egy lovon, az egyfajta TUDÁS. És ezt a TUDÁST kell a lehető legjobban elsajátítanod ahhoz hogy neked is jó legyen és a lónak is. Egyáltalán nem értem hogy mi a problémád, de szerintem nem vagy egy igazi lovasember.
2012. júl. 23. 12:29
 17/37 anonim ***** válasza:
Szóval. Jól értem? Az a " bajod" , hogy mindenki meg akar tanulni perfectül lovagolni? És hogy a régi magyarok sem méregették, hogy hogyan tudnak lovagolni? Mert igen, igazad van nagyon is, ha erre gondoltál!
2012. júl. 23. 12:32
 18/37 Ilyent ***** válasza:

Lovasember 14 évesen kaptam lovat.

A lónak idegenek voltunk.

Addig nem ültem rá míg a ló nem érzett magáénak.

Mellette voltam 5 napon keresztül hogy szokjon. Vele aludtam.

kb 1 hét után ültem rá de akkor már elfogadott a ló teljesen. Nem én irányítottam a lovat hanem ő engem

Ennek már 20 éve.

Ti vagytok a lovasok hát oktassátok azokat akik versenyezni akarnak.

De az egyszerű kérdésemre nem jön a válasz

2012. júl. 23. 12:48
 19/37 anonim ***** válasza:
Az enyémre sem tőled, kedves ilyent! És a lovat neked kell kontroll alá venni, irányítani, ne ő irányítson téged. De hát te jobban tudod. Remélem nem azzal fogsz jönni, hogy okoskodok, meg műlovas vagyok, mert nem. És én nem oktatok ki senkit , mert azt hiszem nekem sokat kell még tanulnom! Nem is akarok versenyezni, nem értem hogy jött ide ez az egész.
2012. júl. 23. 12:55
 20/37 x) ***** válasza:

És aki mondjuk nem saját magától tanult meg lovagolni az már nem is igazi lovas? Érdekesen gondolkodsz. Egyébként meg nem akarunk mindent megtanulni. De ahhoz hogy ne rontsd el a lovadat tudnod kell hogy mit csinálsz. Egyébként is a tudás=tapasztalat.

És amúgy sajnálom hogy ezt kell mondanom de hasonlóan gondolkozunk. Én is pont lesz@rom hogy a puccos tökéletesen felszerelt sznob lovardákban hogy tanítják lovagolni az embereket. De ettől függetlenül nem szólom le a tudást amivel rendelkeznek. Lehet hogy nincs olyan természetes kapcsolat közöttük meg a lovaik között amilyen nekem és a lovamnak, de attól lehet hogy sok dolgot jól csinálnak. :)

2012. júl. 23. 12:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!