Hogyan üljek fel kengyel nélkül a lóra? Tovább lent.
Mit szólnál, ha egy emelvényről szállnál fel, mondjuk így?
De azt írja, hogy kengyel nélkül!
Amúgy meg simán feltudsz Te is kérdező szállni emelvény nélkül! :) Megfogod a jobb kezeddel a kengyelt, egy kissé szembe állsz a lóval, beleteszed a kengyelbe a lábad, ahogyan kényelmes (egy kicsit beljebb, mint lovagláskor legyen a lábad). aztán fogd meg a két kezeddel elöl hátul a nyerget, és vele együtt a kantárszárat is (ha elmenős a ló akkor rövidre fogd a szárat) aztán "ugrâlj" vagyis rugaszkodj el, pattogj a lábadon, aztán hopp, föl , és told fel magad a karoddal , dőlj előre a felső testeddel, de ne huppanj bele a nyeregbe. Nekem is sikerült, most lovastáborban mutatták meg, de az oktatóm azt mondta még lovast. előtt, hogy el kell érnem a bizonyos magasságot.. lovastábor óta még nem voltam sajna oktatómnál, mert sok a bögöly. De legközelebb megmutatom neki. :) 160cm vagyok, a legmagasabb ló amire felszálltam, az 175cm volt. De a lovardánkban 165cmes marmagassáúak a lovak. de van 158cmes is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!