Szerintetek is jó ez a lovaglási mód? Mi a véleményetek róla?
Barátnőm mondta, hogy ők ahová járnak lovagolni, ott olyan lovaglás van, hogy az oktató alig foglalkozik velük, és vagy fent maradnak a lovon, vagy leesnek. Mégis a barátnőm már vágtázni is tud, meg ugratni, és szerinte jó ez a mód mert így magunk tapasztalhatjuk ki a dolgokat.
(Én még csak a vágta tanulásánál tartok, szabadon még nem vágtáztam)
És azt is mondta, hogy próbáljam ki a következőt:
Kezdjek el ügetni a lóval, majd húzzam be a fejét, amennyire csak bírom (rövid szárral), én pedig ne pattogjak a lovon, hanem könnyített ügetésben próbáljam kiülni az ügetését, szorítsam meg jól a térdemmel, és mondjam neki: Vágta, vágta! És a csípőmmel is tolhatom.
És egyszerű a kapaszkodás is: Ha rövid a szár, akkor nem lesz gond, abba tudok kapaszkodni, és dőljek kicsit hátra a nyeregben, de továbbra is szorítsak a térdemmel!
Meg még azt mondta, hogy úgy állítsam meg, hogy szóljak neki, hogy elég, és hogy ügetés! Majd kezdjek el pattogni a hátán mint az ügetésnél, engedjek kicsit a száron, mert akkor kényelmetlen lesz neki és visszamegy ügetésbe.
Engem viszont úgy tanítottak a vágtabeugratásra, hogy a belső csizma a hevedernél, külső hátrébb (ezt futószáron kellett csinálnom).
Nektek erről mi a véleményetek? Helyes ez? Tudom, hogy a barátnőm is így csinálja, és mégis tud vágtázni. Azért írtam ki ezt a kérdést, hogy megtudjam a hozzáértőbbek véleményét is, hogy ők helyesnek tartják-e ezt a módot! Ha valamit rosszul mondott a barátnőm, nyugodtan javítsátok ki itt :)
Köszi a véleményeket, tanácsokat! :)
12/L
Erre egy szó van: borzasztó!
A barátnőd nem lovagolni tanul, hanem lovon fent maradni! És ennek a ló issza meg leginkább a levét... Minden amit mondott helytelen, egyes! Nem is kezdeném el egyenként kijavítgatni a szavait, legyen elég annyi, hogy ez nagyon szomorú... :(
Legyél büszke magadra, hogy te LOVAGOLNI tanulsz, és már most jobban tudsz, mint ő!
Most ezen elsírtam magam.. D: Ha engedi a szárat, akkor kényelmetlenebb neki?? Épphogy akkor fog megindulni! Úristen.. Borzalmas! Megállítás: ügetés!. Hát..nem hiszem.. Megállítani úgy tudod, ha kiesel egy kicsit a vágta üteméből, vagyis meghúzod a derekad, és így csinálsz a lónak: sssssssss sssssssssss!
Rövidre aztán végképo ne húzd a szârat! Te TUDSZ lovagolni, Barátnőd csak fenn maradni a lovon, azt pedig MAJDNEM mindenki tud. Ezzel nem bnődet akarjuk megsértenj csak felvilágosítani arra, hogy rosszat tanul, és hogy inkább ne osszon másnak tanácsot, ha az illető jobban tud lovagolni, mint sajât maga. Én pl. lovastáborban tanultam elsőre szabadon vágtázni, hogy önállóan lovagoltam, és mondta edzö, hogy indítsuk el vágtába a lovat, ha kell , fogjuk egy kézzel a nyerget, és cuppogjunk neki. Ha megakarjuk állítani, akkor sisteregjünk a lónak. Ment is. :) Arab lovon lovagoltam, ezért nehéz volt egy kicsit az elengedett kéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!