Körülbelül hány centimétert képesek megugrani átlagosan ezek a lófajták?
shagya arab ?
magyar sportló ?
lipicai ?
arab telivér ?
kisbéri félvér ?
?? köszönöm a válaszokat.:D
Nem a lófajtától, hanem egyedektől is függ. Elvileg minden lónak meg kéne hogy tudja ugornia a 70 cm-t. Shagyából is lehet jó ugró, de nem világszínvonalú, mert alacsonyak, és nem olyan a testfelépítésük. Igaz, most hallottam, hogy 140 cm-en nyertek az Állattenyésztési Napokon egy SHA kancával. :)
Magyar sportló jól ugrik, megfelelő edzéssel, izmoltsággal, lovaglással, és felmenőkkel meg kiválóan.
Lipicai: díjlovas edzőm mesélte, hogy egyszer egy csikójuk kiugrott a 120 cm-es kerítésen, próbálták edzeni, hogy háta megy magasabbra is, de sajnos nem. 1 m-en versenyeztek/versenyeznek vele.
Az arab szerintem kevésbé jó mint az SHA, de nem vagyok nagyon otthon az Arabokban.
Kisbéri: Jók lehetnek, ugyan azt mondanám, mint a MS-nál, max még kéne bele egy kis sportlói nemesítés, de nem biztos.
!! Ezeket úgy írtam, hogy nem vagyok benne biztos, szóval, nyugodtan ki lehet javítani, csak kérlek, ne ordítsátok le a fejemet, ha valamit rosszul tudtam! Köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!