Melyik lófajta a legideálisabb?
Veni szeretnék egy lovat, de nem tudom, hogy milyet.
Számomra nagyon fontos, hogy gyönyörű szép legyen!!!!
Csak hobby lonak kellene, semmi komoly.Kb mennyi a havi tartása hány euro? És a felszerelés pl kantár stb mennyi? Melyek azok a lófajták amék,legtanulékonyabb és szép is?
Neked semelyik. A szép lovak értelemszerűen drágák, márpedig aki milliós frízre, appalosára, vagy hasonlóan mutatós lóra pályázik, az nemigen fog problémázni a tartáson és felszerelésen. Ergó neked nemsűrűn lehet pénzed ilyesmire.
Havi tartása otthon kb 25k forint kováccsl és oltásokkal6féreghajtóval, bértartásban ez 35 alatt nem jön ki. Egyéb költség nyilván határ a cisllagos ég, egy kólikára simán el lehet verni fél milliót is. Felszerelése használtan 100 ezer, újonan 200tól fölfelé, deha minőségi cuccot veszel, akkor csak a nyereg 200-300 ezer.
Ne a szépséget keresd, a személyiséget!!!!!!!!!!
Havi tartás: minimum 30.000Ft.
Ha otthon tartod: Lovat egyedül nem tartunk! Kell hozzá még egy patás állat, lehetőleg hasonló legyen a lóhoz!
Felszerelések, istállószerelések: Először is kell egy megfelelő karám, pálya, legelő, ami min. 20x30m. És persze fel kell osztani kb., 2-3 részre, hogy mindig legyen mit legelnie, mert hamar lelegeli a füvet. Na meg kell egy istálló is. Az jó lenne, ha 3mx4m lenne.
Kaja: Kell egy hónapra elegendő széna, pâr bála. Na és abrak, stb.. A lovat reggel este kell etetni. Âltalában egy kicsit meglocsolod az ennivalóját, dobsz rá 1-2 almát, és ennyi.
Innivaló: Önitató, ha nincs pénz rá, akkor sima lóitató , de naponta min. 4x kell cserélni vizet.
Felszerelés: Ha felnőtt lovat veszel: Nyeregalátét, nyereg, kengyel, kengyelszíj, zabla, kantâr, heveder, futószárazó ostor, futószár, esetleg ínvédő, fásli, esetleg lótakaró, ápolóeszközök: vakaró, patakaparó, szőrkefe, sörénykefe, sörényfésű, gyökérkefe, tajtéklevonó, törlőrongy, ápolószeres doboz. Szólok, hogy biztos, hogy kihagytam valamit! :D Esetleg orrszíj! :)
Egy nap: Reggel kiengeded legelőre,amúgy most jut eszembe, lehet ridegtartásban is! Aztán vmikor lelovagolod, leápolod (nem sorrend) Futószárazod, nem muszáj, eteted, itatod stb..
Ha csikót veszel: Macerás! Kötőfék+vezetőszár, most jut eszembe, nagy lónál is, kaja, etető, itató, széna, kaja, istálló. Belovaglás: Elviszed a legközelebbi helyre, otthagyod annyi ideig bértartásban, amîg belovagolják. :) Pénz is. Szóval... Na meg ha 1-2 éveset veszel, annak megvannak az alap dolgai, szóval emlékeztető oltások, féregtelenítés.
Ha bértartásban lesz a lovad\csikód: Semmit nem kell vennek, csak a lovat, esetleg saját nyerget, kantárt. És állnod a bértartást, na meg az âllatorvosi költségeket.
Meg ne haragudj kedves kérdező, de a megnyilvánulásaidból egyértelműen lejön, hogy maximum fényképen láttál lovat, abszolút nem értesz hozzájuk.
Ha ugyanis konyítanál valamit ehhez az egész sporthoz, tudnád, hogy mennyi a tartása, hogy mennyibe kerül a minőségi felszerelés, de azt főleg tudnád, hogy nem FAJTÁT keresünk, hanem LOVAT.
Azt is tudnád, hogy a szépség nagyban függ a tartástól, takarmányozástól és a mozgástól, nemcsak a fajtától vagy a felépítéstől.
Azt pedig főként tudnád, hogy amit te keresel az a Fríz, az Andalúz, Appaloosa vagy a Morgan, a Saddlebred, esetleg a Tennessee Walker. Ezek a lovak NAGYON drágák, az andalúzon kívül mind igényes hobbiló, sportban nem igazán bizonyítanak nagydíj szinten.
Így ne vegyél lovat, mert módszeresen e fogod rontani, vagy a fejedre nő, aztán hallhatjuk rólad is a hírekben, hogy torkon ragadott a lovad. Menj el lovastáborba - most nyáron szezon van, bárhol találhatsz - lovagolj rendszeresen minimum másfél évig, hogy tapasztalatot szerezz, meg egyáltalán legyen fogalmad a sportról, meg a lovakról, aztán utána el tudod majd dönteni, hogy feláldozol-e az életedből minimum húsz évet a lovadra.
Mert aki lovat tart, az nem megy nyaralni három hétre - de sokszor egyre sem -, napi 2 órája biztosan foglalt a lova miatt, és akkor még nem beszéltünk a balesetekről, és a betegségekről, amikért az állatorvos horribilis összegeket kér el, és ami miatt egy lótartó köteles spórolni, félretenni.
Az ló intelligenciája nem a fajtától függ, te mindent tud.
Az enyém enyém egy csontos testalkatú kupec ló. Mások eléggé becsmérlően néznek rá, de szerintem a leggyönyörűbb ló, mert a szépség belülről fakad. Én nem láttam még csúnya lovat kérdező. A szépség is realtív. Kinek mi a szép. "gyönyörű szép"<---te jóságos isten....-.-" Ha semmi komoly csak hobbi lónak kell de gyönyörű szépnek kell lennie akkor a hülye is leveszi, hogy mutogatásnak kell még ha te ezt nem is ismered be magadnak, tudat alatt nagyon is hencegnél akarnál azzal a lóval (ami remélem sose kerül a kezeid közé).
Az tényleg igaz hogy a Személyisége a fontos, az is fontos hogy ne legyen neked túl nagy sem kicsi. Nekem egy Westfaliai lovam van. Hollandiából hoztuk ( elég macerás volt, de megérte ). Azóta má több versenyen is nyertem vele. Nagyon szeretem.
( Míra.4 )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!