Ha út szélén lovagolok, de tudom, hogy félős a lovam, akkor hogyan jelezzek a sofőröknek, hogy lassítsanak?
Elméletileg, ha kinyújtod a kezed oldalra, a tenyered hátrfordítva kicsit 'integetsz' arra, akkor megértik, hogy mit szeretnél. De sokakat nem érdekel.
Én ugyan csak vezettem lovat, barátnőm jött mellettünk, és az úttest közepén kellett mennie, hogy picit lassítsanak az autósok.
Amúgy tényleg csak akkor menj, ha nem tudod kikerülni, mert minket majdnem elütött egy kamion, és pont mellettünk nyomta tövig a gázt is.
Utolsó, pont hogy kézből egyszerűbb megfogni, mert ha a hátán vagy és beugrik az árokba, netán az út közepére akkor neked is könnyen bajod eshet lovasként, meg nincs rosszabb mikor csak táncol alattad a ló, akár mit is csinálsz a hátán. Ha kézen megugrik, akkor visszatudod fogni meg ott azért csak a ló és az út közt vagy, meg két kézzel jó rövidre fogod a szárat, meg tudod vetni a lábad csak nem ránt el.
Én sem vagyok egy nehéz tüzérség 55 kiló vagyok vasággyal együtt érdekes módon mégse tud elrántani a lovam. Van amikor mi is kénytelenek vagyunk út szélén menni, számomra a kamion a mumus, alapból nem félünk tőle, csak van egy két sofőr, aki szerint jó muri rádudálni a lovasra, meg 1m-re elhúzni mellette 80-al. Amikor érzem, hogy ideges a lovam, inkább leszállok és vezetem, mert nem szeretnék lovastól az út közepén a kamion előtt kikötni vagy beesni egy árokba.
Kérdező, inkább sétálj a lovad mellett addig, vagy ha az árkon túl van kis füves rész ott menj vele, a kocsiktól kicsit távolabb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!