Hogy vegyem rá anyáékat a lóra? :D
Van rá elég pénzetek?
Lehet, hogy azért nem szeretnének, mert túl sokba kerül egy ló.. Ha nincs elég pénze a szüleidnek akkor nem éri meg erőlködni így is-úgy is nem lesz a válasz.
Viszont ha van, akkor be kell nekik bizonyítanod, hogy tudnál vigyázni rá, felelősségteljes vagy. Segíts nekik többet, járj a kedvükben! Ne mutogasd nekik a lovakat, a hirdetéseket! Tedd olyan helyre, hogy mindig lássák.
Mondd nekik, hogy gondoznád (etetnéd, itatnád, takarítanád a helyét, stb.).
Ha nagyon komolyan gondolod mondd hogy idén esetleg még jövőre sem kérsz semmi ajándékot, vagy gyűjts rá te! (;
Remélem tudtam segíteni! (:
Amúgy hány éves vagy? (:
(5# vagyok)
a ló egy pénzszivattyú, semmit sem hoz, ellenben többet visz kb mint egy autó. ha megbetegszik vagy baja van, százezreket is elvihet. Nekem is volt egy évf társam aki lovat tartat, és minden pénzét elveri rá. Túlórázik, alig jár suliba miatta. Megéri? aligha...
Vagy te fogod fenntartani? Nem csak megvenni kell, ezt biztos tudod. Szállás, orvos, kaja, gondozás...
Írod, hogy lenne helye. Nem, ez nem egy kutya, amit bedugsz valahova, eteted meg néha lovagolsz rajta.
Ha valakinek istállója van, vagy lókupec, annak éri emg csak ez az egész :)
Ennyi betekintéssel az életetekbe nem sok tanácsot lehet adni. Ha mindennek utána néztél akkor tudod hogy egy ló RENDES eltartása nem 2 forint. Talán a szüleid nem akarnak ekkora terhet bevállalni ? Félnek hogy milyen anyagi nehézség lesz a ló eltartása? Tudják hogy minden nap te gondoznád ? Mert ameddig ezekre a kérdésekre nem tudsz nekik megfelelő választ adni addig valószínűtlen hogy lesz lovad.
Nem arról szól a dolog hogy mekkora hely lesz a lónak hanem bizony a mocskos anyagiakról és arról hogy az a ló jó esetben akár 25 évet is ott lesz. Előre kell gondolkodnod. Továbbtanulásnál mi lesz a lóval? Ha a saját lábadra állsz el fogod tudni tartani?
Nem ez az első ilyen kérdés... Nem tudom olvastad e őket. Ott se tudtak sok jót mondani.
Sajnálom ha ez neked nem megfelelő válasz. Esetleg ha megírnád a körülményeket talán jobban rálátnánk a helyzetre. És a neked sose lesz lovad válasz tényleg helytelen. Lesz lovad ha lesz pénzed eltartani és nem kell a szüleid beleegyezése :)
Még sehogy, mivel max. 15 éves vagy. Ilyen idősen vagy van a családban ló és akkor mindenki boldog, vagy nincs, de akkor nem is lesz.
Viszont foglalkozz minél többet a lovakkal, menj lovastáborba és akkor 5 - 6 év múlva már lehet saját lovad.
A lovaglás nagyon jó dolog, de sajnos pénz és kitartás kell hozzá, ha még néhány évig nyomod, akkor majd vehetsz magadnak.
A vágóhídról egészen jó lovakat lehet venni, de egyrészt lehet, hogy betegek, másrészt, a lótartáshoz még sokkal jobban kellene értened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!