Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lófajta kezdőnek?

Lófajta kezdőnek?

Figyelt kérdés
2012. jún. 12. 17:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én egy éve lovagolok, de még 2-3 évet várnék a lóvásárlással.
2012. jún. 13. 07:23
 12/20 anonim ***** válasza:
Hát én amikor régen egy éve lovagoltam, egyáltalán nem voltam kezdő ( nem nagyképűségből ) , Mert azin az egy éven keresztül minden lovasóra után 7-8 órákat maradtam, ápoltam a lovakat, szereltem, Láttam ellést, az edző megmutatta, hogy mik a jelei annak, hogy a ló elleni fog. Megtanított lófarkat, sörényt vágni :P, a betegségeket is, meg stb. Szóval nem az volt, hogy odamentem, elzötyögtem a lóval fél órát, aztán húzzál haza.. És ami a legfontosabb, hogy megtanultam az egy év alatt kezelni a lovat! Meg is tapasztaltam.... :'D Estem is, botlott is a ló, de persze nem estem le, és nagyon nagyon sokszor beugrott "gyors" vágtába, és megtudtam állítabi. ( nem téptem a ló száját :D )
2012. jún. 13. 14:54
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó példáján is látszik, hogy itt nem az a lényeg, hogy mióta lovagolsz. Azt neked kell tudnod, hogy mit vállalsz be. Nyilván, ha már profi vagy a ló körüli munkában, és tudod gondozni, akkor nem akadály a lóvásárlás.
2012. jún. 13. 16:53
 14/20 anonim ***** válasza:
Pontosan. És azt még hozzáteszem, hogy az edzőm nagyon jól megtanította, hogy hogyan kezeljem a lovat, nagyon jó edzőm volt. :) Egyébként gondold meg a lóvállalást, mert gondold el: Egész életedre vállalod ezt a felelősséggel járó lovat! Nincs az, hogy bocs, most már meguntalak, mehetsz a vágóra, vagy eladlak, aztán ki tudja milyen sorsra kerülsz, nincs az, hogy elmegyek pár napra nyaralni és csak úgy ott hagyom a lovam! Gondold meg! Ez a ló még ( ha egészséges ) 20-25 évig fog élni! Majdnem a fél életedben kaját kell neki venni, elvinni állatorvoshoz, ha valami baja van, -500.000, szalmát kell venni, reggel korán felkelni, kitakarítani, kiengedni a legelőre, lemozgatni, futószárazni, leápolni, kiemgedni a legelőre, este betereled. MINDEN nap ugyanígy. Javítsatok, ha kihagytam valamit! Na meg megvenni a felszerelést: kengyel, kengyelszíj, nyereg, zabla, kantár, heveder, izzaszto, nyeregalátét, esetleg martingál, szügyelő, esetleg karabiner, szénaháló, trágyaszedő, stb. Na meg kialakítani a megfelelő helyet, a minimum 30mx40m-es legelő! Egyedül meg pláne nem tarthatod a lovad, mert belehal. Kell hozzá egy patás állat, ha meg bértartásban lesz, akkor is havi 35.000, igaz, így nem kell megvennivsemmit, csak a lovat. Ezzel nem megbántani akarlak, csak gondold meg, mielőtt bármibe is belekezdesz! :)
2012. jún. 13. 17:36
 15/20 anonim ***** válasza:
Ja és abban is igaza van, a 65%os válaszolónak, hogy nem az év számít! Pl. lehet, hogy valaki fél-, vagy egy éve lovagol, és leápolni se tudja a lovat, vagy lehet, hogy éppen profi a lótartásban. ( az előző válaszomból kihagytam a kötőféket és a vezetőszárat.)
2012. jún. 13. 17:39
 16/20 A kérdező kommentje:
Most 14 éves vagyok és igazából 4.-es korom óta lovagolok, de 4.be leestem a lóról aztán 6.-ba megint jártam lovardába.Aztán 7.-be nem mentem mert akinél voltam az nem volt nekem szimpatikus és nem jól oktatott szerintem.Most 8.-os vagyok és találtam egy jó edzőt tavaly nyár végén kezdtem ott. Össze adtam ezeket a kis időket és ezért írtam 1 évet.Egyébként a ló az oktatómnál lenne pár hónapig, hogy teljesen össze szokjunk.
2012. jún. 14. 00:24
 17/20 A kérdező kommentje:
Tudjuk mivel jár a lótartás és az árakkal is tisztában vagyunk.A lovardában mindig is én nyergeltem és takarítottam le a lovat.A tanyán ahol majd lenne a ló (miután elhoztuk a lovardából) ott lenne 3 ember akik reggel kiengedik a legelőre adnak neki enni/inni. Én pedig iskola és lecke után kimennék lecsutakolnám lovagolnék és bevinném a kisebb karámba.
2012. jún. 14. 00:31
 18/20 anonim ***** válasza:
Fordítva. :D Lovaglolsz, megvárod amíg megszárad, vakarózod, lekeféled. Igen, értem kérdező. :) Itt semmi gond nincs a tudásoddal, vehetnél lovat, csak a tapasztalat.. Mondjuk a legtöbb lovas úgy szerzi a tapasztalatát, hogy még nem is lovagol, vagy egy éve , és megveszi a lovát, lovagol, és közben szép lassan megtanul mindent, és tapasztalt lesz. :)
2012. jún. 14. 07:15
 19/20 A kérdező kommentje:

nem sorrendben írtam csak úgy ahogy éppen eszembe jutott :'D

köszi a válaszokat :))

2012. jún. 14. 19:57
 20/20 anonim ***** válasza:
Akkor elnézést. :D nincs mit :))
2012. jún. 14. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!