Nektek mi volt a legdurvább lovas balesetetek?
Egyszer beleestem egy oxerba, mert edzésen pályát mentem és az egyik nagytudású lovastársam keresztezte a vonalamat a Shirejével, amitől megugrott a lovam, majd elpakolt egy vágtaugrásról, és szépen beleestünk az ugrásba. A rudak úgy törtek össze a lába között, mintha olló vágná ketté a papírt. felbukfenceztünk, nekem eltörött a jobb felkarcsontom, neki szerencsére egy kisebb zúzódása lett.
A másik kedvencem pedig, hogy kőfalat ugrattam tavaly nyáron a fiatalabbik lovammal, és utána egy teljesen szimpla bal kanyarban pofára estünk, és kiugrott a jobb vállam. Októberben meg is műtötték. Fincsi volt.
én szerencsére csak egyszer estem, az sem volt durva.
épp az oktatóm magyarázta hogy hogyan ébresszem fel kicsit a lovat a szár végével (pálcám nem volt nálam) és véletlen nem a nyakára csapott vele hanem a fejére és ez a ló félti a fejét... elkezdett össze-vissza ugrálni, oldalazni meg ilyen kisebbeket ágaskodni ilyen ugrásszerűen én meg próbáltam fenn maradni de tudtam h előbb-utóbb le fogok esni mert csak egyre idegesebb lett, ezért elengedtem a szárakat és leestem (már amúgy is kezdtem lecsúszni).
a talaj nem volt vmi puha és szúrt a lekaszált gaz is :) de szerencsére így h csak ,,leszálltam" a lóról nem lett semmi baj, a fenekem fájt egy ideig, és még csak a fejemet sem ütöttem be. azóta figyelek a ló fejére hogy ne történjen ilyesmi.
de volt már velem olyan h ló nyakán galoppoztam mert lehúzta a fejét velem együtt :) meg voltak szép elrohanások mezőn keresztül meg bakolások... egyedül ágaskodni nem ágaskodott velem ló.
egyszer a vállamból harapott ki egy kisebb darabot egy ló meg combon rúgott egy másik a karámban :D
táborban terepen volt egy csaj aki leesett a lóról és még az egyik kengyel is leszakadt. nem tudom h melyik volt előbb vagy h történt mert nem láttam, de jó nagyot esett szegény... valami olyasmit mondtak h fennakadhatott valahol, akadálynál vagy kapunál, nemtudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!