Teljes vágtában max. Mennyi ideig bír futni lovasával együtt egy jó teherbírású ló?
Fajtától, kondíciótól, a talaj milyenségétől, és a lovas súlyától függ.
Ergo így ez beszámíthatatlan.
Fajta: Nem tudom, ennek mennyire tudsz utána nézni, most speciel nem tudom megmondani, de az a fajta, amelyik a késő római ill. kelet-római hadsereg lova volt.
Kondíció: Vegyük most azt, hogy maximális, vagy legalábbis jó.
Talaj: változó, valahol egyenes rét, máshol hepe-hupás, lankás, megint máshol erdős, bokros
Lovas: 70-80 kg
Szerintem ha teljesen betört engedelmes ló, akkor a végkimerülésig is fut, ha a gazdája hajtja, ha megbokrosodik, akkor akár mérföldeken át lovasszekérrel is vágtat. Szerintem az a 6-700 m biztosan nagyon kevés. Legalábbis a mi esetünkben. Ezzel nem azt mondom, hogy az állításod nem igaz.:)
Max. 2400 m. Ha jól tudom, a derby távja is ennyi. Azt nem tudom, hogy ha elpusztulásig vágtázik, mennyit bír, mert nem szoktam halálra hajszolni a lovat. De néhány kifejezésedből - pl. megbokrosodik, fut - arra gondolok, hogy te nem lovagolsz, nem foglalkozol a gyakorlatban lovakkal.
A táv, amelyet fentebb írtam, 3-4 perc alatt tehető meg egy jó ló által. Kb. ez a max, amit lesérülés veszélye nélkül megtehet a ló. Ezt sem minden nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!