Amit a hortobágyi csikósok csinálnak a lovakkal, az nem rossz, kellemetlen a lónak?
Sziasztok, nagyon nem értek a lovakhoz, ezért kérdezem, hogy amikor leültetik, vagy az oldalukra fektetik őket az nem rossz nekik?
Nyílván kényelmetlen lehet egy ekkora testnek elfeküdve.
Na és a belső szerveik nem kárósodnak, vagy az csak hosszú távú fekvésnél áll fent?
Hallottam már sokféle megítélést a csikósokról, de ha valami rossz lenne a lovaknak azt biztos nem csinálnák...
jót mosolyogtam a kérdésen :)
akkor szerinted az elefántok sem szoktak lefeküdni?
kb. 100 éve vagy több.. csinálják.. a JÓ hansúlyozom jó csikós lova szóra csinálja.. a gyökér parasztoké (sok videót találsz youtube-on) azoknak a lovaknak tépik a száját rúgják stb.
Bakodpusztai csikós programot ajánlom figyelmedbe..
Gyönyörűek jó lovakkal!
Kalocsa mellett vannak.
A lovaik szóra dolgoznak.
A kock.. gyönyörű. *-*
Értem, köszi :)
Mint mondtam nem értek a lovakhoz, annyit tudok róluk, hogy ők nem állatok, hanem álruhás angyalok.
És azért kérdeztem, hogy az oldalon fekvés nem-e rossz, mert a szomszédunk lovát egyszer egy külföldi versenyen megmarta egy csörgő kigyó, és egész nap feküdt az oldalán.
Amire az orvos mondta, hogy mihamarabb lábra kéne álljon, mert nyomja a tüdejét.
Engem is megmosolyogtatott a kérdés. :D
A csikós semmi olyat nem kér a lótól amit egyébként nem szokott csinálni. Minden ló lefekszik néha, a csikós nem kér tőle hosszabb fekvést mint amennyit alapvetően a ló fekszik. Pár percig kell csak feküdnie. Ha fel akar állni akkor meg pár másodpercig ülnie is kell (nem tudom láttál-e már lovat felállni)
Egyébként a lónak már csak azért sem megterhelő mert a csikós számok egyik legfontosabb eleme az, hogy kölcsönösen bíznak egymásban. Anélkül semmit nem ér az egész. A ló tudja hogy a gazdája nem akarja őt bántani, és minden kérését teljesíti. Én ugyan nem vagyok csikós, de szerintem mindenki aki együtt van a lovával pár éve eljutott arra a szintre hogy ha lefekszik a lova mellé tud feküdni. Alapvetően ha lefekszik előtted egy ló, az a bizalom jele.
Szóval, nem, a lónak nem kellemetlen.
A ló alapból lefekszik aludni, van hogy az oldalán eldőlve önfeledten horkol :D Viszont nem alszik túl sokáig az egyik oldalán, egy idő után felkel, eszik, kicsit piszkálja a másik lovat, eszik, aztán lefekszik a másik oldalára.
Fél órás fekvéstől sincs semmi baja, de órák hosszat tartó fetrengés már nem egészséges, ezért van az, hogy a beteg lovakat nem engedik feküdni.
Amúgy a jó csikósok nem csinálnak semmi rosszat, mert nem hogy szóra, gondolatra mennek azok a lovak, a karikás ostorhoz meg simán hozzá szokik.
Nó, örülök, hogy a tudatlanságom, ennyi embernek mosolyt csalt az arcára :)
Meg annak is, hogy mindenki jól jár, paci, csikós, az én lelkem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!