Te egy szellemi hulladék lehetsz! Már különben is rájöttem,ugyanolyan,mint a szangvinikus ló!
Könyörgöm,18 éves vagyok,hülye tényleg nem vagyok.
ajj dehogyis:S:S:S
azt jelenti az én tudomásom szerint hogy teljesen megbízható,nem rúg nem harap szóval nagyon szelíd,megbízható
Idézet paci.hu-ról:
A tőkeszelíd meg eredendően az olyan ló, amivel a szőlőben dolgozni lehet - ugyebár a tőkék közt. Na most mivel a kupecek kulturálisan nem kötödnek szorosan a mezőgazdasági (vagy bármilyen) munkákhoz, ezért a kifejezés kissé eltávolodott az eredeti jelentésétől. Parasztvakító szófordulattá vált, mint a "gyerek lovagolja" vagy a "szenvedélyes ugró"
A tőkeszelíd azt jelenti, hogy mezőgazdasági munkára alkalmas, megbízható. Körülbelül 5 ilyen kérdés volt már, nem igaz, hogy nem emlékszik senki, na mindegy.
A lényeg az, hogy a tőkeszelíd ló már dolgozott földeken, használták betakarításnál, szántásnál. Az igaz persze, hogy manapság már ezeket a munkákat gépekkel csinálják, úgyhogy a kifejezést sokszor használják lebutított formában, tehát hogy a ló nem rúg, nyugodt, és ha nem is szántásra, de ehhez hasonló munkákra alkalmas, ha utána kötsz valamit, akkor nem szalad ki a világból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!