Hogy tegyük fel a lovamat a futóra?
szombat hajnalban egy órát próbálkoztunk a felrakásával, de sehogy se akart felmenni.
Felszakadt a pártaszéle, meg beverte a fejét a futó szélébe, lett rajta egy mély seb. Mikor hátravágódott, kitépte a vezetőszárat kezemből, ami úgy szétégette a kezemet, hogy menni kellett az ügyeletre, majd hétfőn megyek kötéscserére. Ezek után nem mentünk a versenyre. Mikor egy éve megvettük, 5 perc alatt felment simán a lószállítóra, most egyáltalán nem akart, pedig volt bent zab is. Úgyis megpróbáltuk, hogy mögé húztunk egy futószárat, és azzal próbáltuk felhúzni, de nem sikerült.
Van erre valami csoda ember, aki rá tudja venni a lovat hogy felmenjen?
Nekem nagyon sok ilyen problémás lovam volt már, volt amelyik ennek fejében kötődős is volt, satuféket be és semerre nem lehetett először elmozdítani.
Mivel lóvásárláskor nem nagyon tudtunk időt szakítani a békés módszerre, megismertetés a lószállítóval, így a következőképpen sikerült megoldani a helyzetet:
Két hosszú kötelet erősítettünk a ló kötőfékéhez. A köteleket a lószállítón lévő vascsővön/karikán átfűzve a két kötelet, két férfi húzta a ló két oldalán, közben a lovat biztatjuk hogy menjen és minden lépésnél megdicsérjük , kap egy két falat kaját.Ha nagyon dobálni akarja magát, akkor fel kell gyorsítani az eseményeket, hogy még mielőtt még nagyobb pánikba esik fent találja magát a lószállítón. Ott megdicsérni, megnyugtatni, kaját neki és amikor már minden happy induhatunk.:)
Remélem segítettem.
Viszont ha nem sürget az idő, van időd valahogy megismertetni a lószállítóval. Majd még ezzel kapcsolatban biztos kapsz ötleteket.:)
Ez jó ötlet, akartam is javasolni.
Hallottam lóról, amelyikkel felborult a lószállító. Azóta nem a szíve csücske, de felmegy háttal. Ki kell szedni a közfalat, feltolat a ló és rázárják az ajtót, elől bemásznak megfordítják, megkötik.
Amúgy a parellinek pont a hetedik játéka szól erről, a rés játék. Építhetsz egy mozgatható szűkebb lómagasságú folyosót, akár kis szalmabálákból is, ha ezen bemegy, akkor lehet szűkíteni, sőt lefedheted egy ponyvával is. Minden nap gyakorolni kell, bizalmat kell építeni, aztán lehet próbálkozni a lószállítóval is. Emellet megkaphatja oda a kaját is.
Idő és türelem, na meg munka kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!