Zabla. Vékonyabb vagy vastagabb?
Sziasztok!
A vékonyabb vagy a vastagabb zabla jobb? Miben különböznek egymástól a vastagságon kívül?
LOOOOOL azért választani vékonyabb zablát mert csinosabb????
Attól függ milyen a lovad szája. Nagy átlagban én a tömör vastag csikózablát ajánlom, esetleg kétszer törtet az egy jól belovagolt lónak elégnek kell lennie. A menősebb nehezebben fogható lovaknak jó lehet a vékonyabb zabla is, de az élesebb. Pl létezik vékony csavart csuklós zabla, majdhogy nem egy súlycsoportban van élesség szempontjából a pelhammal (feszítő), csak tapasztalt és finom kezű lovasoknak való zabla.
Szóval inkább vastagabb, mint vékonyabb :)
Köszönöm a válaszokat!:)
Pedig pont fordítva gondoltam, a vastagabbat gondoltam rosszabbnak...:) Mondjuk elég "menős" lóhoz kellene...
Ez egy paradox kérdés. :) A vékony zabla erősebb hatású, jobban belevág a ló szájába. A vastagabb viszont olyan szempontól kényelmetlen neki, hogy ugyebár egy nagyobb vasdarab van a szájában a vékonyhoz képest. Bár én is vastagot használok.
(Az előttem szólóval egyetértek: a zablaváltás menős lónál nem megoldás.)
Köszi a válaszokat!
Lehet, de ez nála nem az idomítás kérdése, mivel amúgy nagyon szépen elmegy száron, csak vannak neki olyanok hogy véres kézzel jövök le, megfogni nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!