Tudna segíteni nekem olyan aki lovagolt már pályáról lekerült lovat?
Én nem lovagoltam, de van nálunk volt galoppló, akivel barátnőm foglalkozott/zik:) Annyira nem rohan, bár már gondolom régebben lejött lehet, mert nem hozott nagy eredményeket, de ő is mén... A csizmasegítségekre nem reagált túl sokat, bár ez lehet másnál máshogy van, de a miénk nem foglalkozott vele túlságosan, így a pálcát is kellett többet használni az elején. A vágtát nem erőltetik nagyon, egyszer beugratta, mondjuk fedeles, viszonylag elég kicsi lovardában voltunk, de az első kanyarban majdnem leesett a lány, mert azért nem a "lötyögős munkavágta" tempóba ugrott be a ló...
Sokat kell foglalkozni vele, a legjobb lehet, ha újrakezded a kiképzését, mintha csikó lenne, és úgy foglalkoznál vele, mintha tényleg egy nyers csikót kéne belovagolnod...
én is lovagoltam galoppon, a lényeg, hogy kezdj mindent az elejéről, ahogy a második válaszoló írta.
ne nagyon próbálj egyedül kengyelből felszállni, nem biztos hogy nyerő lesz.
sok szeretgetés, következetes munka, nulla erőszak.
meglátod az angol telivér a világ legjobb és legokosabb lova!
Én 3 éve járok lovagolni, és van egy új ló, telivér és 2 évig eredményesen versenyzett. Az edző nekem adta oda először (vagyis ő ült rajta egy órát) aztán másnap megkaptam. Imádom a gyorsaságot, és ez meg is volt a paciban. néha bezsongott azthiszem egy óránál kicsit többet ültem rajta és 5-6szor vágtában észrevehetően gyorsabban ment. egy hónapja lovagolom, mostmár nagyon ügyes, de ott van benne a versenyzési vágy, mert neki ez van megszokva, és el kell fogadnia, hogy ez már nem a versenypálya :))
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!