Ennek a lónak miért olyan fényes a szőre, és ennek meg miért nem? (linkek)
és:
Egyik lovat sem ismerem "személyesen", de az első ló pont ugyanolyan, mint az egyik ismerősünk lova; neki is ilyen fényes a szőre. A második képen lévő ló pedig az enyémre hasonlít, és nem tudom mitől olyan matt. (Sőt, az enyém még mattabb...) Ez egy adott tulajdonsága a lovaknak, vagy valamivel be kell kenni a szőrt? Valaki tudja? Köszönöm a válaszokat!
A szőr a megfelelő és elegendő táplálástól és mozgáslehetőségtől lesz fényes. Ha tehát normálisan kap kaját és eleget van karámban (még jobb, ha legelőn), és persze ha egészséges, fényes lesz a szőre minden plusz nélkül is. Elvileg a lenmag etetésétől lesz fényes, de mint írtam, ha minden alap kajából eleget kap, akkor lenmag nélkül is fényes lesz.
Bekenni semmivel sem kell. Létezik ilyen sörényfényező meg mit tudom én, de ezek azoknak valók, akik azt se tudják, mit vegyenek a lovuknak nagy jó dolgukban. Versenyre még esetleg, de amúgy fölösleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!