Lovasok! Szerintetek egy lovas átlagosan hány év után lesz elég tapasztalt ahhoz, hogy saját lova legyen?
Figyelt kérdés
2012. máj. 5. 11:39
11/21 A kérdező kommentje:
Jöhet próba még :D Mondjuk a felszereléssel kapcs. Meg ilyenek.
2012. máj. 5. 20:22
12/21 anonim válasza:
Van egy három éves csikóm. Rakhatok rá faslit?
13/21 A kérdező kommentje:
Ugye nem gondolod komolyan? A lovardában SOHA, de SOHA sem fásliztuk a lovak lábát, ugyanis rosszat tesz a vérkeringésnek. Fõleg egy csikónak!! Ugye csak próba volt?
2012. máj. 6. 06:42
14/21 A kérdező kommentje:
és inkább nagylovakra ínvédõt tegyél.
2012. máj. 6. 06:48
15/21 anonim válasza:
Ha rendesen van felszerelve a fásli nem okoz problémát...
csikókra viszont tényleg nem szokás tenni.
16/21 anonim válasza:
Csak próba volt nyugi:D A faslit tényleg nem szabad csikora rakni, de ha jól van féltve nem okoz gondot felnőtt lónak!
17/21 A kérdező kommentje:
Hát nekem nem így tanították. Oktatóm azt mondta, hogy inkább nem tesz fáslit, és errõl még egy cikk is szól, õ mondta.
2012. máj. 6. 11:05
18/21 A kérdező kommentje:
Na mindegy, köszönöm szépen a válaszokat! :)
2012. máj. 6. 12:28
19/21 anonim válasza:
Valóban, sokat kell sétáltatni, de az még pontosabb, hogy addig kell sétáltatni, amíg egészséges székletet nem produkál. Én ilyenkor hagyom pihenni egy kicsit, majd folytatom tovább a sétát, amíg produkál még egyet. Utána elengedem a legelőn intenzív megfigyelés mellett. ;-) Az esetek 95%-ban nem kell állatorvos, ha a lótartó rutinos és rendelkezik szakértelemmel. Mi pl. olyan helyen lakunk, hogy nincs 50 km-es körzetben kovács, így megtanultam körmölni, és mind a 4et férjemmel körmöljük rendszeresen. Minden tanulható, csak időráfordítás kérdése az egész. :-) nyugi, biztos eljön az idő, hogy készen állj a feladatra.
20/21 munyoka válasza:
Én azoknak a táboárt erősítem akik azt mondják nem az év számít. Mindezek mellett a 3 hónapja lovalgok lesz egy lovam ötletét nem támogatnám. Egy alap szintű tudás az kell. Ami elengedhetetlen egy saját lóhoz a pénz tartalék - egy ló nem olcsó mulatság - és idő. Egy ló hatalmas kötötség, ha otthon tartod azért ha nem otthon akkor meg azért... Ki kell hozzá járni, le kell pucolni, törődni kell vele ha jó az idő ha rossz, ha hideg van ha kánikula van. Én mikor megvettem a lovamat nem voltam hű de toppon a mindenféle lovas dolgokban az alapokon kívül. Viszont abba a lovardába vittem bértartani ahol előtte 3 éve lovagoltam. Tudtom hogy ott segítenek, elmagyarázzák mi hogy merre hány méter ha valamit nem tudnék - ami az első időkben sokat előfordult. :) Szeretet, pénz és idő. Ezeket kell mindenképpen megofntolni lóvásárlás előtt. Egyébként egy saját ló iszonyat sok pluszt tud adni az embernek. Mind érzelmileg mind tudásban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!