Hogyan tudom felhizlalni a lovam?
Sziasztok van egy nagyon szép lovam és bértartásban tartom.
Télen úgy volt hogy nappal legelő este box.
Így mindig kajához jutott most nem is rakják esténként boxba így kint kapják kajájuk.És nincs nagyon beilleszkedve. és elhajtják rúgják. És hogy akkor esténként próbálok neki a tápjából adni de az nem elég nem látok változást. Milyen összeállítást ajánlotok amitől hízna? pl.:zab,árpa,kukorica??
Lehet de már hónapok óta várom a változást és semmi.
Jön a versenyszezon én így el se merek versenyre menni
úgy hogy csont és bőr a ló. Tájékozódásira se ugróra sem. Kint a bordája meg minden .
Már a szőre se fényes igaz arra tudom, hogy főzött lenmag kell.
És a táp nem elég.Zabot meg nem adok neki mert nincs a lovardába és most gondolkodom,hogy vegyek e vagy nem.
mert kéne most és kaja menet amitől tuti hízna.És 3-4 héten belül változást látok.Mert régebben olvastam hogy a lovam ilyen volt ilyen lett 1 hónap alatt. És akkor még nem volt meg lovam és már nem találom meg ezeket...És nem tudom megkérdezni sem.
De
juj elfelejtettem befejezni a mondatot bocsánat.
De már nem találom.
oké köszi.
de azért még mindig kéne valami ilyen össze állítás mert munka után szoktam.De azért valami extrábbak kellenek.
A szénát tudom de azért mást is adnék
árpa,kukorica,zab ilyesmik áztatott kenyér de nem tudom ezért érdeklődök és attól tuti hízna.
Egyébként köszi a válaszokat hasznosak.köszi
Azt mondod, hogy elhajtják a kajától. Nálunk mikor kint kapták a lovak a kaját, mindegyiket megkötöttük, kb fél óra alatt mindegyik bepuszilta a zab+ bázis lótáp adagját, szóval fél óra múlva meg elengedtük őket. Így mindegyik megette a fejadagját és nem volt emiatt sovány ló.
Vagy a lovad kapja a boxban a kaját, így annyit eszik amennyi az adagja vagy lehet emelni az adagot is. Egészségügyileg rendbe van a ló (pl fogreszelés)? Esetleg a te lovad kaphatna ebédet is, tehát napi 3x kapna enni.
Nincs baj a fogával.
A legelőn szénát kapnak és napi 1 bála elfogy a legelőn.de nagyon le van pusztulva tiszta ideg vagyok már.
Árpa!
Ahányszor zabot kap, mindig legyen benne árpa. Napi 3xfél fándli árpával lehet kezdeni, és felmehettek napi 3x2 árpáig. De leginkább tegyétek külön karámba, hogy ne hajtsák el a többiek a kajától.
Na ez jó köszi.
Most nem is fog kimenni a lovam 1-2 hétig legelőre talán csak én fogom sétálgatni a karámba.
Barátnőm lova agyonrúgta a boxszba.Meg a csípője is rossz.
Így most fent marad és a boxában és ehet rendesen meg lábadozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!