Szőrén nehezebb lovagolni? Vagy kényelmetlenebb? Jobb mint a nyereg?
Egy jó lovasnak se nem nehezebb, se nem könnyebb. A kezdők "szakadéka" ez a szőrén lovaglás, meg hogy nehezebb, kényelmetlenebb, stb. Bár a nyereg valóban eloszlatja a súlyt, ezért a ló hátának jobb, de a szőrén sem egészségtelen egyáltalán, főleg ha a lovas korrektül "alkalmazza magát a lovon", tehát egyensúlyban és harmóniában van vele.
Én jobban szeretek szőrén lovagolni mint nyeregben, az elején én is nehezen találtam meg az egyensúlyom, de idővel belejön az ember. Jobban érzem a lovat, jobban együtt vagyunk. :) Egész más érzés mint nyeregben. Érzem a legkisebb mozdulatot is, a legkisebb izom összehúzódást... Fantasztikus.
Az egyensúly kialakítására a leghasznosabb szőrén lovagolni.
A lovon nem izommal tartod fenn magadat, mint ahogy az első válaszoló írta, hanem csakis az egyensúlyoddal. (Ha kapaszkodsz a lábaddal, azzal nyomod a ló egyik/másik/mindkét oldalát, így egyoldali, vagy kétoldali combsegítséget adsz neki, amire a ló egy idő után tompa lesz)
Nagy marral rendelkező/csontos/nagy mozgású lovakon kényelmetlenebb, nehezebb sokkal.
Nagyon kicsi marral rendelkező, gömbölyű lovakról (pl pónikról) pedig könnyebb lecsúszni!
Én szőrén tanultam meg lovagolni és a mai napig úgy szeretek jobban, ám a nagyobb lovaknak egészségesebb a súlyeloszlás miatt, ha nyeregben lovagolják, valamint a komolyabb munkákat jobban végre tudod hajtani nyeregben.
Szőrén sokkal nehezebb lovagolni, de nagyobb élmény!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!