Voltatok már lovastáborban? Ha igen, hol?
Én Rácz-tanyán voltam anno Abaligeten. Igaz ennek már lassan 9 éve :D
Nem tudom, most mennyire sokan járnak oda. Nekem tetszett, de nagyon meleg volt abban az évben, így nagyon korán keltünk és még 8 óra előtt lovagoltunk, amíg nem jön a sok bögöly meg a nagy meleg, meg este is lovagoltunk olyan 7-8 óra felé míg világos volt. A full kezdők mentek futószáron, mi meg karámban, a hétvégén meg volt egy laza terep.
Azon héten amikor mi voltunk lovász hiány volt, így sok mindent mi csináltunk, sepertünk, ganéztunk és a más vendégek lovait rendeztük. Sőt volt, hogy mi oktattuk a futószárasokat, mert oktató sem volt elég. (így visszagondolva olyan volt, mint mikor vak vezet világtalant)
Nem tudom mi változott azóta, mondom ez már nagyon rég volt, remélem javult az oktatás színvonala.
Orfűn még a Tekeresi Lovaspanziónál is van tábor. Bár csóri lovakat nagyon "lelakják" szezonvégére, szegénykéim eléggé lepasszolnak.
Amelyik tábort nagyon ajánlom az Bükkösdön a Szabó Zoltán-féle tábor. Nagyon szeretik és egész nyáron tele vannak, talán még van hely ha most jelentkezel. Teljesen más megközelítésből állnak a lovakhoz, illetve sok mást is csinálnak.
Orfű felett Bánoson is van egy lovarda, ott nem tudom szerveznek-e tábort, de igényes helynek látszik.
Amúgy én addig nem engednék el lovat futószárról, míg meg nem tanul normálisan vágtatni. Ne akkor találkozzon ezzel először, mikor a ló megindul alatta, mert abból gyakrabban van baleset, hogy a lovas bepánikol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!