A nagykantárral jobban tudod fogni a lovadat?
Nekem is menős a lovam! :)
Lovaglás előtt felnyergelem majd lefutószárazom!
Utána is még menős de vissza lehet fogni könnyedén!:)
Nagykantár és feszítőzaba nem féknek van a lovon, hanem nagyon finom segítségeket tesz lehetővé.
A menős lovat megfelelő idomítómunkával lehet nyugtatni, nem egy erős zablával. Igaz a csikózablán belül is vannak erősebbek finomabbak, pl egy vékonyabb csikózabla erősebb, mint egy vastagabb társa.
Szerintem vedd meg a lovat, majd egy hozzáértő edző vagy lovas segítségével meg tudod fogni.
Az én lovam is menős, eleinte én is erősebb zablában kerestem a megoldást, de csak rontott a helyzeten, egy egyszerű csikózablát
hmm előbb küldte el.
Szóval csikózablával lovagolom, martingállal, először mindig hagyom menni, terepen az első vágta az amolyan "ami a csövön kifér" típusú, de után sokkal kezelhetőbb a ló, idomítómunkát is jobban lehet végezni.
KÖSZÖNÖM ÉLETEMBE NEM FOGTAM NAGYKANTÁRT NEM IS HASZNÁLTAM!!
JÓ HOGY MEGVESZEM NEM HAGYOM HOGY KOLBÁSZ LEGYEN!!!
Tényleg köszi!!!
Wanda
Kedves Wanda!
Örülök, hogy lovat veszel. De kérlek, ha írsz valamit kapcsold ki a caps lock-ot (A-betű melletti bal gomb) és használj kevesebb felkiáltó jelet, mert ez az íráskép olyan, mintha ordibálnál. Nagyon sok helyen nem tolerálják, pl itt.
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!