Magyar sportló?
Nekem ilyen lovam van. Bár szerintem és ahogy ez kiderült, minden lónak fajtán belül más a személyisége. Nálunk, ilyen fajtájú lovakból van a legtöbb. Egyik se ugyan olyan.Én már kaptam a lovamtól hideget meleget. Leginkább hideget!! xD
Irtó önfejű, makacs, temperamentumos, csökönyös és tégla.
Ha egyszer valamit kitalált akkor azt senki nem tudja megakadályozni. mindenki mondja, hogy hát de..., hát de..majd én megmutatom milyen egy határozott ember, aztán a vége az lesz, hogy a ló csak a pályán rohangál körbe körbe és csak úgy lehet visszahozni, hogy a lábát felkötjük és az orrára hurkot teszünk. De szerencsére velem nagyon ritkán csinálja ezt, kivéve, ha nem követek el valami bénaságot, mint a múltkor. xD Na mindegy, nem untatlak tovább, szerintem a felmenőktől és a neveléstől függ, hogy milyen a ló. Az enyém már rosszkor került hozzám.
Első vagyok.
Tudniillik, hogy az én lovamat nem lehet csak úgy sétáltatni kikötőféken magad után mint egy pudlit. Biztonsági kapcsos vezetőszárral akartam kihozni. Ugye az meg funkciójához hűen kiold húzásra. Na a lovamat amikor kihoztam a kapuval foglalkoztam és elbíztam magam mert már nagyon jól tudom kihozni. DE mindig emlékeztet, hogy nem úgy van az, hogy csak akárhogy rángatom őt ahogy kényem kedvem tartja. Elindult a trágyadomb felé ami a karámja mellett van egy méterrel hátha talál valami finom falatot (jellemző...csak a hasa...xDD) én meg vissza akartam rántani és a kapcsot húztam meg. Ő erre elindul a szénabála irányába ami a karámjától olyan 50 méterre van. Belekapaszkodtam a kötőfékjébe és ellentartottam hátha megáll, közbe próbáltam visszakapcsolni de nem tudtam. Aztán hasra estem ő meg berohant az épülő fedelesbe aminek még csak a vasbeton oszlopai állnak. Nagyon megijedtem, hogy nehogy felszúrja magát valamibe. Hoztam egy marék zabot, ő szembe fordult velem és amikor közelíteni akartam arrébb rohant. Incselkedett velem. Gondoltam megint az lesz, hogy nekem is fel kell kötnöm a lábát, de odajött hozzám felkapcsoltam a kötőféket. Megdicsértem. Megint elbíztam magam. :) Elindul a szénabálához, de kapott két nagyot a hasa alá és a fejére a vezetőszárral. Akkor már tudta hol a helye de én még kicsit izgultam, hogy egy nagy adag széna kellős közepéből kell kisétálnom a lovammal.
Szóval ennyi vagyok!! Sose viszem , biztonsági kapcsos vezetőszárral a lovam sehova. Egyébként ő is aranyos tényleg...:) például amikor szőrén ülök rá akkor olyan kis óvatosan üget. Meg ha már meglát akkor jön hozzám. Mindig követ, a karámba, meg lovaglás után általában a pályán lehet egy ideig szórakozni vele. Terepen is ő a legmegbízhatóbb ló. Mondjuk ő csökönyös, néha még a pálca is kevés neki, de már fejlődünk! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!