Melyek a fő irányvonalak? Szép lassan, megtervezve, nem elkapkodva, majd szeretnék egy lovat. De van egy csomó kérdés, amelyeket tisztázni szeretnék.
nem okoz nagy traumát neki,ha rendesen törődsz foglalkozol vele, szamár is megteszi neki társnak,de ló jobb lenne,kecske és birka, kutya és macska nem, istálló nem árt ha van, karám, legelő
belefoghatsz úgy is lótartásba,de szerintem menj el egy lovardába előtte
Ezekre a kérdésekre mindre tudnád a választ, ha egy-két évig eljárnál heti 2-4x lovagolni, meg nyáron ellátogatnál igényes táborokba, ahol elméleti oktatás is folyik.
Ne kezdj bele nulla tapasztalattal, abból jó nem sülhet ki, mert nem ismernél fel betegségeket, nem kezelnéd megfelelően a lovat, akár a fejedre is nőhetne, a takarmányozáshoz is kell némi tapasztalat, és amúgy a lóval való munkához is. A ló nem egy kutya, hogy megveszem aztán közben bele-beletanulok. Ha már lóvásárlásra adod a fejed, tisztában kell lenned az alapvető dolgokkal, és utána is nagyon oda kell figyelned, hogy szakszerűen lásd el őt.
Ami a konkrét kérdéseket illeti:
Változó, attól függ, mennyire kötődött az előző gazdájához, de átlag pár hónap alatt összeszoknak az új gazdájukkal. A legextrémebb egy év volt, amiről hallottam, de ilyesmi csak egygazdás ló esetében fordulhat elő.
A lóval való kapcsolat legalapvetőbb dolga a bizalom, erre épül minden. Bár a ló bizalmát nehezebb elnyerni, több a munka vele, nagyon jól "kifizetődő" dolog. Semmi sem fogható ahhoz az érzéshez, ha egy ló a bizalmába fogad.
Ha jól tudom EU szabvány szerint 12m2 -es box szükséges, és 2m belmagasság - az ágaskodás miatt. Viszont egy ló nagy területet - karámot igényel, amelyet jól körbe kell zárni, és biztonságossá tenni nemcsak a különféle törmeléktől, de a gyomoktól, mérgező növényektől is, melyeket a ló nem ehet meg.
A társat illetően egy csacsi, kecske, póni, vagy akár szamár is megfelelő társ lehet, egy ló sok állattal elvan. Kincsemnek "cicája volt", nélküle még versenyre sem vitték el - legalábbis ezt olvastam. Mindenesetre, hogy rossz szokásoktól mentes legyen - amik az unalom miatt alakulnak ki, mindenképp szerezned kell neki egy társat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!