A lovardában lovagolok 1 pacit, (lipicai,10 éves), fent
hordja a fejét, még akkoris ha levan kötve. Tudnátok
ajánlani valami jó/jobb lekötőt, ami nektek "bevált",
vagy esetleg mit csináljak vele, hogy lejjebb tegye a
fejét?
Figyelt kérdés
A lovardában van 1 paci amit csak én lovagolok (Lipicai,10éves)! Lovagláskor mindig fent hordja a fejét, akkor is ha levan kötve (gumis lekötőt használok rá, de akkor is fent van a feje) Tudnátok ajánlani valami, jóféle lekötőt, vagy mitcsináljak, hogy lejebb rakja a fejét? (normális válaszokat kérek)Köszönöm :)
Ne lekötőt keress, hanem kérd meg az oktatót, hogy tanítsa meg, hogy kell elérned, hogy a ló támaszkodjon, hogy tudod összeszedni, összecsomagolni.
A lekötő csak hamis keretet ad, attól nem lesz jobb. Max neked kényelmesebb.
2012. ápr. 1. 20:08
3/11 anonim válasza:
Kedves első, a martingál soha az életben nem fogja lehúzni egy ló fejét!! Ha igen, akkor brutál rosszul van csatolva.
a második válaszolóval értek egyet: kedves kérdező, neked kell megtanulnod a fejét "lelovagolni". Ehhez kérd az oktatód segítségét!
2012. ápr. 2. 07:25
4/11 anonim válasza:
Nem kell arra a lóra semmi, ne kényszeríteni próbáljátok meg hamis keretbe kötni, hanem kell rá egy normális lovas és mindjárt lent lesz a ló feje.
Azt javaslom, hogy ha ezt nem mondta el az oktatód (márpedig nyilván nem mondta, mert akkor nem tetted volna fel a kérdést), akkor sürgősen válts lovardát.
Azt a pacit pedig sajnálom :(
2012. ápr. 2. 14:46
5/11 anonim válasza:
Ez már nagyon siralmas , hogy minden 2. lovas szinte segédszárat akar rakni a lóra. Nem kell ide semmi ilyen hülyeség, meg kell tanulni a szárkezelést.
2012. ápr. 2. 16:07
6/11 anonim válasza:
Off: Azt ugyan nagyon nem értem, hogy ha én írtam a második választ, és lepontoztatok, Gabka pedig velem ért egyet, neki pedig 100%-os a válasza?
Most akkor ez hogy van?
Második válaszoló voltam
2012. ápr. 2. 22:23
7/11 TheDon válasza:
Ne megszüntetni akarj valamilyen dolgot a lóval kapcsolatban. Próbáld megismerni, és próbáld elérni, hogy együttműködjön veled. A magasan tartott fej valaminek a tünete. A lekötés, mint írták is, tüneti kezelés lenne.Futószáraztad már? Vagy legalább vezetgetted? Együttműködik veled? A futószáras munka során figyeld meg, hogy ha elkezd veled együttműködni, mit csinál! Pl lejjebb engedi a fejét!
2012. ápr. 3. 20:59
8/11 anonim válasza:
Próbáld előrelovagolni! Lovagold, ringasd bele (egyoldali rövid felvételekkel a mellső lábak mozgásával szinkronban) a zablába! Csinálj finom felvételeket, próbáld összeszedni, aztán fokozatos engedj neki a szárakon, vagy vidd előre a kezed, közben pedig folyamatosan hajtsd előre! Ezeket felváltva csináld! Ez arra készteti, hogy vigye le és előre a fejét. Ezáltal nyúltja a lépéseit, térőlelőbb lesz a mozgása és elkezd rendesen támaszkodni is. Ha tudod használni a segédszárat (de csak akkor, ha tényleg tapasztalt lovas vagy és jó szárkezelésed van!), megpróbálhatod hevederhez lekötni, és úgy kipróbálni a fentebb leírtakat! Egy kicsit könnyebben kezd el lefelé menni! De ne felejtsd el az ENGEDÉSt!!!!! Anélkül csak "beleerőszakolod" a lovat a pozícióba!
2012. máj. 28. 07:28
9/11 anonim válasza:
Jah és azt elfelejtettem hozzátenni, hogy nekem sikerült ezzel egy féllip kocsislovat támaszkodásra bírni és aztán rendesen (már amennyire tőle telt) összeszedni. Előrehajtó segítségek, felvételek és engedés!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!