Lovat lehet házi állatként tartani?
Lehet. Ismerek olyan családot, ahol vettek egy shetit, és a kertben el van kerítve neki egy rész, és ott lehet asszem kecskével vagy báránnyal. A gyerekeknek vették, de...
Erre nagyon oda kell figyelni, és gondozni, és foglalkozni vele. Szóval én személy szerint nem ajánlanám. Főleg, hogy egyedül nem is szabad tartani.
A ló az nem egy kutya, nem kertbe való.
Így van, ha egy lovat vesztek, és nem adott mellé a fajtabeli társaság, akkor van kettőt vegyetek alapból, vagy egyet sem. Dupla vagy semmi.
Ez esetben érdemes körülnézni a "párban eladó lovak" között, egyrészt olcsóbbak mint két külön ló, egyszerűbb a szállítás és már ismerik is egymást, nekik is jobb.
Egy póni (ha még csak póni is) valóban nem egy kutya, macska, vagy más háziállat, nagyon igényes gondozást és odafigyelést igényel, ha a családod nem ért a lovakhoz (és te sem vagy lovas), valamint a környezetetekben nincs olyan ember, aki segíteni tudna nektek a kezdeti időszakban (akár naponta többször is átjön!), akkor nagyon veszélyes belevágni, biztos, hogy rossz vége lesz.
Akkor tudnak neked/nektek segíteni amíg bele nem jöttök a dolgokba. Egy póni tartása valamivel egyszerűbb mint a nagylóé, de azért itt is nagyon oda kell figyelni. Fontos, hogy ne csak az ismerőseid információira hagyatkozz, olvass utána különböző betegségek tüneteinek az interneten, nézz utána a mérgező növényeknek, stb stb.
Van két jó kis könyv (főleg kezdőknek) pónikkal kapcsolatban, a Pony Club adta ki mindkettőt, az egyik a "Pónitulajdonosok kézikönyve" a másik pedig a "Póni kisokos".
Nekem már nincsenek meg, régebben eladtam őket, de a lovasok.hu-n az apróhirdetések között a "Könyvek, Cd-k, stb" rovatban biztos megtalálod mindkettőt, elég népszerű szerintem eladósorban.
Egyszerű kis könyvecskék, de van bennük néhány hasznos információ, például amiket az előbb mondtam, a betegségek és a mérgező növények is.
Előző válaszadó:
A lótartás nem csak a lovaglásról szól a "minek?" kérdésedre válaszolva. Az már csak egy bónusz, egy kiváltság, persze sokan ma már nem a lovaknak, hanem magának a lovaglás örömének élnek, ezért olyan sok a rosszul tartott, elhanyagolt, boldogtalan ló, de ez már egy más téma, most ne menjünk bele.
Ha nem is ül rá, rengeteg egyéb módszer van egy póni megmozgatására, például a futószárazás, vagy kirándulás az erdőben, elmenni vele sétálni, vagy csak egyszerűen meghajtani a legelőn/karámban, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!