Hogy kérdezzem meg a bácsitól?
Anyukáménak van egy ismerőse. És neki van 2 lova (egy belovagolt ló meg egy csikó). És leszoktam járni lovazni.
Egyszer megkérdeztem, hogy kivihetem e a lovat (ami be van lovagolva) a karámba. És azt mondta, hogy nem mert ha majd más is lent lesz mert elránt és mit csinálnék a karámba vele?! Pedig máskor is vezetgettem már amikor pl. vittük a legelőre meg csak futószározni szerettem volna meg játszani egy kicsit. Az tény , hogy egy kicsit szeleburdi a ló. De megszeretném próbálni, ha nem próbálom meg sose tudom meg, hogy elbírok-e vele. És amíg a lóval vagyok felelőséget vállalok érte.
A bácsinak úgysincs már ideje se kedve az ilyenekhez mert rengeteg állata van (a tehéntől kezdve a kecskéig).
Szerintetek megkérdezzem megint? Vagy inkább anyukámék?
Szerintem meg ez a tipikus esete annak, hogy a bácsinak úgy hiányzol, mint púp a hátára, csak udvarias és nem akar elküldeni. Az is lehet, hogy egyáltalán nem szeretné, hogy "piszkáld" a lovát, pláne nem olyan módszerekkel, ami neki nem tetszik - és fogadd el, hogy neki esetleg idegen ez a parelli-játék és hasonlók.
Nem tudom, miért jársz oda a lóhoz, de talán nem kéne. a bácsié a ló, az istálló, a karám, minden, tehát ő mondja meg, mi történhet. Ezt meg kell emészteni, ennyi. Lovagolj ott, ahol engedik. Tudom, nem ezt akartad hallani, de hidd el, ez az igazság.
Én nem haragszok.
De már évek óta járok oda, jóba vagyunk, sokat segítek. Szüneteket mindig ott töltöm (reggel megyek késő délután jövök haza, néha napközbe is hazaugrok és dolgozunk. Szénát pakolunk, takarítunk stb). Nem hiszem, hogy púp lennék a hátán mert mindig vár meg hív. Meg a fián kívül egyedül én segítek neki. A fia meg nem megy le mindennap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!