Hogyan készítitek el a lenmagot?
Figyelt kérdés
Többféle módszert hallottam:1,leforrázás (régebben így csináltam) 2,megfőzöm a vízbe (most így csinálom)
Mennyi vízbe szoktátok megfőzni? Egy lónak egy evőkanálnyi kell ugye? Melyik a jobb a fehér vagy a barna lenmag?
2012. márc. 19. 19:48
1/3 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
kicsi mennyiségben nem kell előkezelni, nagyobb mennyiségben a következőt szoktuk: beáztatni éjszakára sok vízben, reggel ezt leszűrni, és új vízben ferforralni. azt a vizet, amiben forraltad, már nem szabad leönteni róla, mert kioldotta azt a nyákszerű izét, ami tulajdonképpen arra jó, hogy a ló beleit bevonja
2/3 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A lenmag cianogén-glikozidokat tartalmaz, melyet fizikai sérülés, pl rágás hatására egy enzim cianiddá alakít, ami nem túl egészséges. Viszont, mivel az enzim fehérje, könnyedén kicsapható így kikapcsolható főzéssel. A szakirodalom 10 perc főzést javasol.
Vaz attól függ mennyire akarod hígra, próbálgasd (a lovak nem kedvelik a túl tömény "taknyot").
Az evőkanál szerintem kevés, egy csészényit, kisebb bögrényit is adhatsz.
A "színe" mindegy, általban a legolcsóbb magot veszi az ember, hiszen nem kis mennyiségről beszélünk.
3/3 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm.
2012. márc. 20. 19:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!