Hogyan tanulhatnám meg a vágtát?
Több mint 3 éve lovagolok. Mozgássérült vagyok az egyik oldalamat nehezebben használom a betegségemből kifolyólag. Az ügetéssel majdnem 1 évig szenvedtem míg megtanultam biztonságosan. Most már terepen is tudok.
Viszont most tanulgatom a vágtát. Hát eddig nyeregbe próbáltam de sehogy se megy.
Szerintetek mit csináljak?
Lovardába tanulok.
Valamennyit értek a terápiás lovagláshoz, csináltam pár évig sérült gyerekekkel, de nem egyedül, volt gyógytornász segítségem, aki elmondta, mi kell az adott gyereknek, én csak áttettem lóra a dolgot. :-)) Tapasztalatom alapján azt mondanám, mindenképp voltizshevederrel kellene próbálkoznod, mert nagy segítség, ha a kezedet használni tudod, amíg a tested nem tudja tökéletesen a dolgát.
Viszont: tiszteltetem az oktatódat és üzenem neki, hogy adja vissza a diplomáját (már ha van neki) és menjen el krumplit kapálni, arra talán jó lehet még, ha egy mozgássérültet arra bíztat, hogy menjen terepre úgy, hogy nem is tud vágtázni!!! Mi van, ha megijed valamitől a ló??? Egy teljesen egészségesnek is életveszély úgy terepen lovagolnia, hogy ügetni tud, vágtázni nem, nálad meg fokozottan figyelni kellene!Baccus, az ilyenek úgy ki tudnak hozni a sodromból!!! Mi van, ha beugrik alattad vágtába a ló? Mit tudsz tenni? Biztos nem hiányzik a meglévő problémád mellé még egy jó nagy esés, esetleg komoly sérüléssel!!!
A másik, hogy vágtát soha nem kezdünk tanítani nyeregben, még egészséges embernél sem, nemhogy mozgássérültnél!!
Szerintem keress egy másik lovardát, mert itt nagyon nem vagy biztonságban. :-((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!