Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit csináljak, hogy a lovam...

Mit csináljak, hogy a lovam ne rágja a boxajtót/fát stb?

Figyelt kérdés

A lovam mostanában rászokott arra, hogy esetleg a boxajtó tetején a fémet bekapja és rágja. Majdnem karórágás szinten. Mit csináljak, mivel kenjem be a felületet hogy ne rágja?? Ti hogyan szoktattátok le a lovatokat róla?

Köszi előre is a válaszokat!

2012. márc. 14. 16:28
 1/9 x) ***** válasza:
Alapvetően a legtöbb ló csinálja ha unatkozik vagy éhes... ha van rá lehetőséged vidd ki legelni minél többet, akkor majd lesz mivel szórakoztatnia magát karórágás nélkül is. Legyen bent neki nyalósó is.
2012. márc. 14. 16:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Van minden. Nyalósó is. Nemrég voltam nála, 1 órán keresztül legeltettem, és 45 percen át futtattam is.. :S
2012. márc. 14. 16:43
 3/9 anonim ***** válasza:
akkor ha jól számolom, a nap 24 órájából lekötötted 105 percig.. :) ettől még simán unatkozhat, tedd ki a karámba egész napra, a boxban meg kapja inkább szénahálóban a szénát, azzal több ideig elszöszmötöl
2012. márc. 14. 18:21
 4/9 anonim ***** válasza:
A lónak elég lenne csak éjszakára boxban lennie. A legelőről is be tudod hozni dolgozni, meg utána ki is tudod vinni, éjszakára meg bemehetne a többivel és akkor nem unatkozna.
2012. márc. 14. 19:50
 5/9 A kérdező kommentje:
Azért nem voltak kint a karámban (egyébként minden nap kint vannak) mert hol esett az eső, hol nem, ráadásul hideg szél is fújt.
2012. márc. 15. 13:04
 6/9 anonim ***** válasza:
És a ló mimóza???? Kis eső nem árt neki meg a szél sem, ráadásul ilyenkor még van téli szőrük. A mieink egész nap kinn vannak, kivéve éjjel, de nyáron éjszaka is kint vannak. Zápor eső esetén nem jönnek be, ha tartós egész napos eső van, akkor vannak csak bent. Télen a -15 fokban is a karámban voltak és semmi bajuk se lett.
2012. márc. 15. 13:48
 7/9 A kérdező kommentje:
Jólvan, nem kéne itt vitatkozni, nem vitte ki a lovász és pont!! Nem erről szólt a kérdésem!! Magánügy hogy nálad mi van a lovakkal. És én nem tehetek arról, hogy nem vitték ki őket! PONT!
2012. márc. 15. 16:12
 8/9 anonim ***** válasza:
Tegyél be neki a boxba egy lónyalósót.Akkor azt fogja rágni nem a boxajtót... ;)
2012. márc. 15. 17:28
 9/9 A kérdező kommentje:
Már írtam, hogy van :) el is szokta vele foglalni magát, de hamar szétrágja és nyalja, én meg nem tudok 5 naponta nyalósót venni :D
2012. márc. 16. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!