Mit csináljak, hogy a lovam ne rágja a boxajtót/fát stb?
Figyelt kérdés
A lovam mostanában rászokott arra, hogy esetleg a boxajtó tetején a fémet bekapja és rágja. Majdnem karórágás szinten. Mit csináljak, mivel kenjem be a felületet hogy ne rágja?? Ti hogyan szoktattátok le a lovatokat róla?
Köszi előre is a válaszokat!
2012. márc. 14. 16:28
1/9 x) válasza:
Alapvetően a legtöbb ló csinálja ha unatkozik vagy éhes... ha van rá lehetőséged vidd ki legelni minél többet, akkor majd lesz mivel szórakoztatnia magát karórágás nélkül is. Legyen bent neki nyalósó is.
2/9 A kérdező kommentje:
Van minden. Nyalósó is. Nemrég voltam nála, 1 órán keresztül legeltettem, és 45 percen át futtattam is.. :S
2012. márc. 14. 16:43
3/9 anonim válasza:
akkor ha jól számolom, a nap 24 órájából lekötötted 105 percig.. :) ettől még simán unatkozhat, tedd ki a karámba egész napra, a boxban meg kapja inkább szénahálóban a szénát, azzal több ideig elszöszmötöl
4/9 anonim válasza:
A lónak elég lenne csak éjszakára boxban lennie. A legelőről is be tudod hozni dolgozni, meg utána ki is tudod vinni, éjszakára meg bemehetne a többivel és akkor nem unatkozna.
5/9 A kérdező kommentje:
Azért nem voltak kint a karámban (egyébként minden nap kint vannak) mert hol esett az eső, hol nem, ráadásul hideg szél is fújt.
2012. márc. 15. 13:04
6/9 anonim válasza:
És a ló mimóza???? Kis eső nem árt neki meg a szél sem, ráadásul ilyenkor még van téli szőrük. A mieink egész nap kinn vannak, kivéve éjjel, de nyáron éjszaka is kint vannak. Zápor eső esetén nem jönnek be, ha tartós egész napos eső van, akkor vannak csak bent. Télen a -15 fokban is a karámban voltak és semmi bajuk se lett.
7/9 A kérdező kommentje:
Jólvan, nem kéne itt vitatkozni, nem vitte ki a lovász és pont!! Nem erről szólt a kérdésem!! Magánügy hogy nálad mi van a lovakkal. És én nem tehetek arról, hogy nem vitték ki őket! PONT!
2012. márc. 15. 16:12
8/9 anonim válasza:
Tegyél be neki a boxba egy lónyalósót.Akkor azt fogja rágni nem a boxajtót... ;)
9/9 A kérdező kommentje:
Már írtam, hogy van :) el is szokta vele foglalni magát, de hamar szétrágja és nyalja, én meg nem tudok 5 naponta nyalósót venni :D
2012. márc. 16. 10:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!