Azt hallotam régebben hogy lóval ha megyek közúton, a lónak a hátán akkor arra nem kell semmiféle vezetői engedély de ha lovaskocsival megyek akkor legalább kell egy kismotor jogsi, igaz?
Figyelt kérdés
vagy hogy működik ez?2012. márc. 13. 13:48
1/8 anonim válasza:
Ez így igaz, legalábbis itt így van, ahol lakom. Bár nem tartják be sokan, mert látok tizenéves sihedereket is hajtani, de elméletileg kell valamilyen jogsi hozzá is. De ez egyértelmű, mert a lovaskocsi is járműnek számít, ismerni kell a KRESZ szabályokat, stb.
2/8 anonim válasza:
Tudtommal ahhoz, hogy lovaskocsival közúton közlekedhess, csak kreszvizsga kell, ahhoz pedig, hogy lóháton, semmi (bár a kresz ismerete azért nem árt). Legalábbis amikor én csináltam a jogsit, így volt, azóta lehet, hogy változott.
3/8 anonim válasza:
Nem egészen igaz, mert pont a motor, tehát A tipusú jogsi NEM jó lavaskocsihoz, tulajdonképpen az összes többi jó, tehát B vagy afölötti betű kell az abc-ből.
4/8 A kérdező kommentje:
a kismotor jogsi vagyis a segédmotor jogsi az M kategóriás
2012. márc. 13. 18:44
5/8 anonim válasza:
M kategóriás jogosítvány elég hozzá.
6/8 A kérdező kommentje:
de az csak akkor kell mikor kocsit húz?
vagy mikor a hátán lovagolok akkor is kell az M kategóriás jogsi?
2012. márc. 14. 08:28
7/8 anonim válasza:
Lovagláshoz nem kell jogsi, csak hajtáshoz. De lovaglásnál is be kell tartani a kresz szabályokat. Ahova lovaskocsival nem mehetsz, oda lóval se, nagyobb főutak, stb. ahol ki van táblázva. Megfelelően ki kell világítani magatokat, láthatósági mellény, stb. ha sötét van, vagy köd.
8/8 A kérdező kommentje:
értem, kösz a válaszokat
2012. márc. 15. 09:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!