Ingyen lovaglási lehetőségem van, de. Ilyen helyzetben éljek vele?
Nagypapám régi jó barátja lovakat tart. Ezzel még nem is lenne baj (kb. 80 marhát, tyúkot, kecskét, stb.t is), és még 16 lovat. Az a baj, hogy annak ellenére, hogy jól keres, nem fogadott fel szakembert, és ő villanyszerelő lévén nem tudja megfelelően gondozni őket. A lovak elvadultak és elhanyagoltak, nagyjából negyedévente szakembernek kell újratörnie őket, ami persze rettenetesen rossz a ló szemszögéből nézve. Felajánlotta nekem, hogy ingyen és bérmentve járathatom a lovait. Tizennégy éves lány vagyok, kb. 5 év lovaglási tapasztalattal. Elvileg, mire odamennék, lovagolhatók lesznek, de azért mégis félek 2 okból.
1.: 16 lovat egyedül lehetetlenség leápolni minden nap.
2.: a pasi biztos, hogy nem fizetne biztosítást(örülhetek, hogy ingyen lovagolhatok, ez evidens) tehát ha megsérülök edzés közben, nagyon nincs mire támaszkodnom.
Elvállaljam? Lóbolond vagyok. Bármikor szívesen elvállalnám, csak épp ő és a fiai+családja nem megfelelően bánnak a lovaikkal. Segítebi szeretnék rajtuk. Mit tegyek?
1 , 5 éves tapasztalattal nem kéne ilyet vállalni.
2, A "újratörés" (helyett inkább belovaglás/átlovaglás) komoly szaktudást, tapasztalatot igényel, nem úgy van , hogy csak oda mész azt Go
3,16 ló valóban sok egy napra ! Még a 3-4 is megterhelő tud lenni.
szerintem keress inkább egy jó lovardát ezt meg felejtsd el a saját érdekedben:)
anyukám 30 éve lovagol, ő biztos eljön :)
köszönöm a válaszokat és igazatok van. egyet fogok vállalni, csak fáj a szívem hogy a többit kakiban hagyom, már bocsánat a szóért.
Valami edző kéne..
Attól hogy anyukád tud lovagolni attól nem lesz edző..
Válassz ki egyet (lehetőleg valami "normálisabbat"), és csak azzal foglalkozz. + tapasztaltabb lovas felügyelete mellett, kobakban, és egy gerincvédő sem árt. Inkább viseld fölöslegesen, mint hogy baj legyen.
+ foglalkozz azzal az 1 lóval TÉNYLEG rendszeresen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!