Hogy NE féljek?
Elég sokat estem már lóról, és nem is lovagolok régóta. Nem tartom magam félősnek, mindig visszaültem, és nagy sérülések sem voltak, max vonszoltam magam egy hétig derék vagy térdfájás miatt pl, de semmi több.
Nem szoktam félni, viszont az utolsó néhány alkalomnál eléggé megmaradt bennem... Hogyan győzhetném le az amúgy még magamnak sem bevallott félelem féle dolgot? Bízom a lovamban, és tudom, mikor mit miért csinál, mégis bennem van.
Eddig azt vettem észre, hogy az elején még picit félek egy-egy dologtól, pl hangtól, amitől megijedt, vagy ilyenek... Aztán a sokadik alkalomnál, mikor még a leesés közelében sem vagyok, pedig a csillagokat lerúgja, akkor visszajön az önbizalmam. Csak ez lehet a megoldás, vagy valami más is? Nem akarok félni, nem akarom, hogy más észrevegye, és alapból félni sem szeretnék, sőt nem is félek, de mégis valami olyasmi... Mit tegyek?
Nézz szembe a félelmeddel , az a legegyszerűbb! :)
Ne félj! Mert azt a ló is megérzi.
Eleinte én is sokat estem. Bennem is volt már ilyen "félelem" érzet. Aztán felültem és lovagoltam. Utána már az ember el is felejti és ismét a fellegekben érzed majd magad. :)
Lehet, hogy el kellene fogadnod a félelmedet. Próbálj meg ne figyelni rá. Nem azt mondom, hogy vedd úgy mintha nem is létezne, hanem amikor elkezdődik, gondold azt, hogy "Igen, tudom, hogy félek, de nem hagyom, hogy ez elvegye a kedvemet". Egyszerűen csak fogadd el, hogy ott van és kész. Akkor egy idő után már nem fog zavarni.
Nekem ez segített, amikor féltem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!