Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mekkora lehet a max méretkülön...

Mekkora lehet a max méretkülönbség fedeztetésnél?

Figyelt kérdés
Tehát van egy 122 cm-es pónim, és mekkora magas lehet az a mén, amivel még nyugodtan befedeztethetem? Van egy 140 cm-es csődörtől csikója, szóval gondolom eddig még oké a dolog. Vélemények, tapasztalatok?
2012. febr. 15. 14:31
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem szükséges a szócsata, meghallgatok mindenkit, nyugi emberek! :) Köszönöm a véleményeket, mindenkinek igazat adok, és rá is tapintottatok a lényegre, mert én mindenképpen arabbal szeretném befedeztetni! Shagya, arab tv, vagy fv az már csak részletkérdés, lényeg az arab. Régebbi fed.mén kérdést is én írtam ki, ahol arabot keresek. Azt gondolom, hogy ez lehetne a megfelelő fajta mén a számára, mert így sztem egy megfelelő 140 körüli kislovat kaphatnék. De javítsatok ki ha rosszul gondolom. :)
2012. febr. 15. 21:23
 12/17 Mailerdeamon ***** válasza:

Szerintem tökéletes választás, én is arabot raknék rá, leginkább telivért.

Találtál a listában olyan mént, amelyik welsh-ben fedez?

2012. febr. 16. 19:20
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a linket, de sajnos nem sikerült olyan arabot találnom, ami fedezhetne welshben is. Szóval más úton-módon kell keresnem megfelelő apaállatot. :)
2012. febr. 16. 22:25
 14/17 Rebce ***** válasza:

Valóban vannak nagyobb arabok, de azért ők elég vékony csontúak, tehát ebből nem hiszem, hogy lenne baj. Természetesen az állatorvossal egyeztetni kell.

Általában az araboknak nincs engedélyük welsh-re. Engedély igaziból csak akkor kéne, ha valamilyen egyesületi tag vagy, és nem nyakon szeretnéd sütni a csikót, hanem valamilyen fajtába be szeretnéd sorolni. Ha neked nem fontos, hogy mondjuk az álljon a papírján, hogy welsh póni, akkor annyira nem érdekes, hogy van-e engedélye a ménnek az adott fajtában. Így egy nyakon sütött póni lehet belőle. :)

2012. febr. 17. 22:08
 15/17 Mailerdeamon ***** válasza:

Nullás csikót akarsz? Ne már! :)

Nézd meg inkább ezeket a méneket, én teljesen lehidalok tőlük.

[link]

[link]

[link]

2012. febr. 17. 22:14
 16/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépek a welsh fed.mének, de én akkor is inkább egy szép arab fv csikóra vágynék. Lehet, hogy így egy 130-35 körüli tiszta welsh csikót kapnék, de a mostani is akkora lesz, szóval inkább most valamennyivel nagyobb csikó kéne. És szerintem ez arabbal lenne megoldható. Én nekem nem gond a nullás sütés sem, nem igazán foglalkoztat, hogy hivatalosan honnan származik a lovam (elég ha én tudom:), és elég ha van egy megfelelő útlevél, aztán minden oké. :)
2012. febr. 18. 12:51
 17/17 Rebce ***** válasza:

Kedves Mailerdeamon!

Attól még, hogy a csikó nullás sütésű, attól az még se nem szar, se nem ciki. A sütés az csak egy dolog, és általában, ha nem szerepel az élsportolói karrier a kisló életében, akkor senkit nem is érdekel, hogy nullás vagy nem!

2012. febr. 19. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!