Első ugratás?
Ez csak járósikola, jobb helyeken azért használják lovasoktatáshoz illetve a ló képzéséhez. Majd ha kisikszet ugrotok az számít ugratásnak. :)
Hogy mennyi idő múlva ugrathat az ember az nagyon sokmindenen múlik, nem lehet általánosságban meghatározni az idejét.
Nekem először akkor jött ez elő amikor már néhány éve csalinkáztam a pusztában mindenféle lovakkal 8 éves koromtól, de sosem képeztek. Aztán 11-12 évesen egy sportistállóban kezdtem lovagolni és pár óra után egyszer csak azt mondták, hogy ugorjam csak meg azt az akadályt mert a ló tudja. De nem mertem. :) Abszolút nem éreztem magam készen rá.
ha azt szeretnéd tudni, hogy hány év múlva fogsz ugratni, talán az edződ kéne kérdezned, aki még lát is téged lovagolni.......
egyébként nekünk minden órán van rúd, és kb közöm nincs még a lovagláshoz, szóval ha ebből indulok ki, hogy rúd nem rúd, akkor szerintem nem az első ugróleckéd volt:D:D de azért hátha.
de még mindig azt kérdem, mi lenne ha az edződ kérdeznéd, hogy az volt- é avagy sem? ...
Na mindegy megtudakoltam más lovastól a neten, és azt írta, hogy ez már ugrás volt. :) Amúgy meg ez volt a kérdésem, de nem azt kérdeztem, hogy ÉN mikor tanulok meg ugratni :) ! Na idézem: "Ezek mâr az elsõ "ugrató" leckék, mármint az alapja? " "Vagy csak simán a lovaglást gyakoroltuk vele? " "És még egy kérdés: ti mikor ugrattatok elõször?"
am. kösz.
Jaj hát ha emiatt büszke szeretnél magadra lenni, hogy a ló ugrott egyet akkor legyél, na. :)
Azt azonban jobb ha tudod, hogy ennek az ugratáshoz semmi köze nincs. A ló ugrott egyet és kész, ráadásul nem ez lett volna a feladat. Kezdetben minden ló ugorja a cavalettit, amíg rá nem jön hogy mi a feladat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!