Nagyon mozog a lábam tanügetésnél? (bőv. )
Nem mindegy hogy hogyan mozog, ahhoz látni kéne. De itt van két videó:
őt tekintheted etalonnak :) szinte csak függőlegesen rugózik bokából, erre kéne törekedni
http://www.youtube.com/watch?v=NZ8H1mtj30E
ez is elég korrekt: (sitting trot)
rosszról most így hirtelen nem találtam, a kislányok szerelemvideót meg nincs energiám végignézni :D
A második videójában azért mozog annyira a lány lába, mert bemutatja, hogy hogy kéne mozogni.
Rájátszik, eltúlozza a mozdulatokat, hogy aki nézi a videót, az lássa, hogy mit kéne. Nem ennyire mozogni nyilvánvalóan, de így látják, hogy mije mozog, és milyen irányba.
Szóval az negatív példának nem jó.
Előzőnek: nem igazán értem a mondandódat a megfogalmazás miatt. A lovas azt mutatja meg hogy hogyan NEM szabad ügetni és hogy mit NEM kéne csinálnia a lovasnak. Tehát maga a negatív példa.
Egy kezdő lovas is hasonlóan kapálózik a nyeregben az első ügetések alkalmával, bár igazán demonstrálhatta volna a szék- vagy villaülést, a lábnak a kengyelbe való belecsúszását, majd azt követően a kengyel elvesztését is. :)
az előzőnek mondom, dehogynem jó negatív példának, igaz ezen hajtja a lovat, nem "eltúlozza" de ennyire nem szabad a lábnak mozogni nem szép és nem jó, egy versenyen ezért simán lepontozhatnak miatta. A második videót nézni is rossz. És ha igaz is lenne hogy eltúloozza, akkor sem úgy héne mozogni, csak a boka, és nyúlnia a vádlinak...
remélem segítetem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!