Lehetne ilyen szerződést írni?
Ismerősünknek vannak lovai, de mivel elég idős így nem lovagol rajtuk meg ilyesmi. Ellátja és utána kint vannak a karámba.
A kedvenc lovamra lehetne olyan szerződést írni, hogy csak én gondozom meg lovagolom meg ilyesmi? És ha pl. akkor történik vele valami amikor én vagyok vele a karámba akkor azt én állnám. Szóval 100%-os felelősséget vállalnék érte. És az ehhez (lovaglás,parelli stb) szükséges dolgokat én venném.
Természetesen a többi ló alól is kiganéznék meg megetetnék. Meg segítenék takarmányt betakarítani, szénát pakolni meg ezeket. Bár ezekben eddig is segítettem.
Persze, hogy lehet. Írjátok le, hogy mikor, milyen gyakorisággal és milyen körülmények között dolgozhatsz a lóval és mit nyújtasz cserébe. Ha csak te szeretnél vele dolgozni, azt is érdemes belefoglalni, nehogy más is igényt tartson a lóra.
Azt viszont nem tartom szerencsés megfogalmazásnak, hogy "ha történik valami a lóval, amikor vele vagy" akkor annak az esetleges orvosi költségét te állod, mert vita forrása lehet. Egyszerű példa erre a sántaság: mitől lett sánta? Hogy bizonyítható? Ki fog fizetni? Fogalmazzatok inkább úgy, hogy ha a ló egészségkárosodása a használatra visszavezethető okok miatt alakul ki, akkor vállalod az anyagi következményeket.
Első: Köszönöm a segítséget! :)
Második: Sajnos meg venni nem tudjuk, és amúgy se hiszem, hogy eladná.
Ha alapból ilyen a kapcsolatotok minek szerződés? Ha mindig mindent megcsinálsz, meg segítesz neki?
Csak kérdezz rá, vagy mondd meg, hogy cserébe szeretnél lovagolni. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!