Kinek van ügető lova? És milyen lovaglásúak általában?
Mént hobbira nem tartunk, ha megveszed heréltesd ki azonnal.
Milyen idős? Pályán futott? Belovagolt? Az ügetőket rendesen át kell lovagolni, ez nagy kihívást jelenthet, mert az egészet az elejéről kell kezdeni. A mozgásuk általában feszes, sietős, a lovas számára kényelmetlen. Már önmagában a helyes vágtába beugratás is kihívást jelent, magáról az átlovaglásról nem is beszélve. A magam részéről biztosan nem vennék ügetőt.
Nekem ügető kancám van. Állítólag az ügetők nagyon okosak, ez nálunk így is van.
Ő volt kvalifikációs versenyen, utána lekerült az ügetőről, de nem foglalkoztak vele. Én most lovagolom be. Rettentő okos, és ügyes. Egy gond van: a vágta. Mert ugye az ügetőket verik, hogy ne ugorjanak vágtába. Most ezzel szenvedünk, de így is haladunk.
Amúgy kis x-et, meg 40-50 cm-es akadályt ugrottunk már, a járóiskolát imádja. És a díjlovagláshoz is alkalmas lesz a feje is.
De ez mondjuk nem feltétlen minden ügetőre jellemző.
Ha gondolod, írj privátot, és ott konkrétabban is válaszolok, ha van kérdésed tapasztalaról :)
Utolsó: Te honnan veszed, hogy verik az ügetőket, hogy ne vágtázzanak? Ez marhaság... Ha nem értesz hozzá /már az ügetőhöz mint sport/ akkor nem érdemes hamis, általad elképzelt dolgokat kijelenteni, mert úgyis lesz valaki, aki ért hozzá, és kiokosít. :)
Ha elugorja magát valamelyik ló, akkor egyből és határozottan van visszavéve, hogy tudja, nem szabad vágtázni, de szó sincs verésről. (Ezt átlagban mondom, természetesen mindenhol vannak szélsőséges kivételek)
Sőt, a jobbján nyereg alatt és fogatban is idomított ügetők pontosan tudják, hogy nyereg alatt szabad vágtázni, kocsiban viszont nem.
Nekem is ügetőm van, nagyon tanulékony, jófejű, okos :)
én is lovagoltam ügetőt még régen, de az már rég át volt lovagolva. az ügetése rettenetesen kényelmetlen volt, a vágtája viszont fantasztikusan kényelmes!
de mént én se ajánlanék, csak ha kiherélteted azonnal. a herélés után kb másfél-2 hónap, mire "megtisztul a hormonoktól".
viszont aki azt írta, hogy vegyen egy kisbérit, azzal azért nem teljesen értek egyet, mert persze a kisbéri szuper univerzális ló, bár nem teljesen értem, hogy miért lett hirtelen nagy divat és miért ajánlgatja itt mindenki, de jelentős különbség, hogy egy tisztavérű, sütött, útlevéllel rendelkező belovagolt kisbéri kb 3-4-szer annyiba kerül, mint egy ugyanezen kritériumoknak megfelelő ügető...
de nem szabad elcsábulni, nagyon olcsónak tűnhet egy szép ügető mén, de el kell fogadni, hogy a ló ára csupán apró töredéke annak az összegnek, amit élete során rákölt az ember.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!