Ti hányszor estetek lóról?
és amikor megvolt az első esés akkor mennyi ideje lovagoltatok? volt sérülés? és hány évesek voltatok akkor?
hogyan estetek le?
köszönöm a válaszokat, történeteknek is örülök ;)
Hát, először 10 évesen estem, akkor lovagoltam 4 éve. Terepen voltunk, és a paca dobott egy gyönyörű négylábast.Szerencsére volt gerincvédő rajtam, de semmi különös nem történt, csak a gyerekes ijedtség lett úrrá rajtam...
Utána, ugrás előtt megállt, én meg oldalra estem, és valahogy talpra érkeztem. Edzőm azt mondta, hogy nekem kéne bemutatni a helyes bestoppolós esést minden lovardában :D
2x volt durvább, az egyik az volt, hogy terepen mentem egy arabbal, hegynek fölfelé. A gát aljában kiszúrt valamit (én nem láttam, természetesen... :) ), és elkezdett piruettezni szinte, én meg hajtottam előre, de semmi. Aztán pálca-pálca, erre ágaskodott, és rám esett. Kiugrott a csípőm a helyéről, de én meg azért sírtam, hogy hogy van Ezi, de ő csak feküdt a földön és legelt. xD Neki semmi baja nem lett.
A második: Tél volt, és ugrottunk. Egy nagyon alacsony X-et volt, de az én lovam túl messziről ugrott el, és így én oldalra estem, mert akkor még ne tudtam kiülni az ilyen mozgást. Ráestem az ugrásra, de nem fájt semmim, nevettem, és visszaültem a lóra. Innen következő órákra nem emlékszem, csak arra, hogy a kórházban fekszem infúzión. Anya bent ült, és én mondtam Neki, hogy semmim nem fáj, és hogy had menjek haza. Másnap kiengedtek, és az utána következő napokon mindig ki akartam volna menni a lovardába, anya kiengedett, de csak azzal a feltétellel hogy nem ülök föl Ezüstre.
Ezek után/közben estem még lóról, csak nem voltak olyan durvák. :)
Kb egy éve lovagolok, egyszer estem, fél év után.
Egy kis haflingin ültem, elég nyugtalan volt, folyton beugrott vágtába (ekkor még csak egyszer vágtáztam egyedül)
6. ilyen vágtába ugrásakor lerepültem a hátáról. Eléggé megijedtem, azt hittem, hogy át fogja ugorni az előttünk lévő akadályt. De aztán az utolsó pillanatban befordult, ekkor estem le.
Szerencsére egy jó vastag télikabát volt rajtam, az valamennyire felfogta az esést. (hátamra estem)
Másnap alig bírtam mozogni, úgy fájt a mellkasom (nem a hátam!), de aztán következő nap már nem volt semmi.
A következő lovaglásnál eléggé féltem (másik lovon ültem)
Most már szerencsére nem félek.
húhh nem tom pontosan mióta az eszem tudom azóta lovaglok..
kb. 2-3 éves voltam mikor a pónika beugrott alattam vágtába én meg lezúgtam xD semmi bajom nem volt csak meglepődtem..
13/l
4 éve lovagolok. 6x estem bár azt inkább "lecsúszásnak" nevezném :D
De már több mint egy éve nem estem. (szerencsére)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!