Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen az első lovaglólecke?

Milyen az első lovaglólecke?

Figyelt kérdés

Először milyen gyakorlatokat csináltatok ? Az edzőtök milyen szigorú ? Meddig futószáraztatok ?

Köszönöm előre is a válaszokat.

2012. jan. 8. 10:30
 1/3 anonim ***** válasza:
az edző szigorúsága változó,én speciel 2 lovardában lovagoltam.6 évesen kezdtem az első lovardában,onnan 9 évesen eljöttem,amikor ott lovagoltam,akkor nem vicc,jobban lovagoltam ott,mint miután eljöttem onnan,először futószár és voltizsheveder volt,hogy megszokjam a lovat és első órán nálam semmi nem volt,csak a ló sétált velem,meg ügetett,másodikon jött.Bár 6 éves voltam,de emlékszem rá,ugyanis fényképeken szüleim megörökítették,tehát mivel az első lovardába szigorúak votlak jobban is ment,de miután eljöttem itt van,hogy hónapokig nem ülök lóra,semmi összeszokottság nincs és az itteni edző így várja el,hogy a ló azt csinálja és úgy alattam,mint aki minden nap ült rajta
2012. jan. 8. 10:39
 2/3 anonim ***** válasza:

Nálam az volt, hogy először is, mivel nem lovagolt senki előttem le kellett futószáron fárasztani a lovat, hogy nehogy meglepetés érjen. Aztán fölültem, mentem futószárral lépésben, utána futószár nélkül megmutatta hogyan irányítsam a lovat hogy körbe menjünk, úgy mint futószárral csak akkor én irányítottam, és a végefelé mondta hogy gyorsan tanulok, és ha úgy érzem kész vagyok rá akkor megnézhetem milyen az ügetés. Hát igazából csak pattogtam rajta :D de jó volt, néha eltaláltam az ütemet a le-föl állásban, de a vége felé belelendült a paci és egyre gyorsabban ment, és akkor mondtam hogy nekem ez még nem megy :D meg persze megmutatta hogyan üljek, hogy tartsam a lábam, hogyan fogjam a szárat, egyenesen üljek, stb. Meg én csutakoltam le a lovat, meg meg is etettem, mert szinte csak én voltam a lovardában, meg még pár emberke.

Az edzőm nem volt szigorú, sőt, aranyos volt :)

hát nekem ilyen volt

2012. jan. 8. 12:31
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Csak kíváncsi voltam mire számíthatok, mikor megyek lovagolni.A barátnőm másfél évig (nem emlékszem pontosan) futószárazott.Aztán elmentek máshová és csak két napig futószárazott, de csak azért, mert ő már régebben is lovagolt.A másik barátnőm is oda jár és ő két hétig futószárazott, mert ő még nem lovagolt soha.
2012. jan. 8. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!