Mi a véleményetek a kisbéri félvérről?
Nem fajta alapján kell keresni van telivérből is birka meg sodrottból is tüzes ez ló függő. ;) lovat keress ne fajtát.
Amúgy általában beválnak jó fejűek. :) Van ismerősöm akinek a 6 éves fia lovagolja meg mellette hintós versenyekre járnak vele.;)
Nekem van 4 kisbéri lovam is. Az egyik 8 éves herélt, jövőre fogok vele indulni díjugrató versenyeken. Nagyon jó ugróképeséggel rendelkezik. 2éves korában vettük meg, még mén volt akkor. Kissé akaratos és önfejű, de rá lehet bírni dolgokra. Alapjáraton kedves, barátságos. A karámban ő a főnök herélt létére. Apja: Déva Gidran-13 Riadó. (a lejjebb található linken őt is megtalálod, csak görgess lefelé)
A másik egy 7 éves kanca. Kedves barátságos, könnyű lovaglású, gyerekek lovagolják általában. Vele igazából egyszer próbáltam ugrani, de ő nem erre való, rájöttem. Viszont átmegy mindenen, nyugodt természetű és nem félős. Jó anya. Szerepel a komáromi lovasszínház minden előadásában. Ő 4 éves kora óta van nálunk, de kiscsikó kora óta ismerem. 3 évesen is ugyanilyen nyugodt volt mint most. Kocsiban egyedül nem szeret dolgozni, csak párban.
A harmadik egy 1,5 éves kanca, az előző lónak a csikója. Apja Aranyforint ( [link] Szabadonugróban jól teljesített. Ő is nyugodt, barátságos. Szerintem nem lesz vele sok gond a belovaglásnál. :)
A negyedik most 5 hónapos mén. Szintén Aranyforint az apja, de csak féltestvérek az előzővel. Ő is kedves, de tudod elkezdtek dolgozni a hormonok és kezd kajla lenni és az anyjára felugrálni. :)
Én személy szerint nagyon szeretem a kisbériket. A kedvenc fajtám és máshol is jó tapasztalataim vannak velük kapcsolatban.
A fentebb említett fedezőméneket ajánlom is egyben, bár Aranyforint már nem biztos, hogy fedez, de a másik biztos :)
Remélem segítettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!