Nagyon kezdő lovasok! Ti hány hónapja lovagoltok? ( többi lent )
9 hónapja lovagolok, vágtát a 3 hónapban kezdtem.
4 hónapja egyedül, pályán lovagolok.
16/L
Én is 4 éve lovagolok, de egy barátnőm 5-6 hónap alatt úgy megtanult lovagolni, mint én (vagy akár jobban is). Engem kb. 2-3 hónap lovaglás után vágtáztattak, és először nem bíztam a lóban, és nem élveztem. Átmentem egy másik lovardába, ahol nagyon megbízható lovak vannak, és ott mertem vágtázni, sőt, még örömöt is leltem benne! De azért a másik helyen elmondták, hogy badarság volt ilyen korán vágtáztatni engem :S
A pár hónapja lovagoló barátnőm meg most kezdett el vágtázni :) És én Budapesten élek és lovagolok, ő meg Békésen. Remélem, tudtam segíteni, és bocsi, hogy ilyen hosszú lett!
Szia!
Tudom, hogy nem mostani a kérdés, de hátha valakit még most is ez a kérdés foglalkoztat.
Június végén lesz egy éve, hogy lovaglok. A második alkalommal már szabadon (karámok nélkül) lovagoltam. Egy hónap múlva már vágtáztam. De azért beletelt még plusz kb 2 hónapba mire szabályosan ki tudtam ülni (munkavágtát). Azóta már két helyre is járok (szóval heti 2x lovaglok), mert szeretnék majd a jövőben díjugrató versenyeken indulni. Mióta megtanultam rendesen kiülni (3 hónapos lovas tudással), azóta én kapom a legrosszabb, legmenősebb, legmakacsabb és legbakolósabb lovakat mindkét helyen, és már rengetegszer voltam terepen is.
Azt azért tudni kell, hogy mielőtt elkezdtem már régóta nagy vágyam volt, hogy lovagolhassak, ezért ezelőtt is és még most is rengeteget olvasok cikkeket és nézek videót mindenről, ami lovakkal, lovaglással, helyes üléssel, különféle felszereléssel, lóbetegségekkel, ló-ember kapcsolattal, lószelidítéssel, lókiképzéssel és lóápolással kapcsolatos.
Bács-Kiskun megye
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!